skip to Main Content

Senioren Partij Maastricht: cultuurlint Sphinx-gebied sympathiek idee

Senioren Partij Maastricht: Cultuurlint Sphinx-gebied Sympathiek Idee

De Senioren Partij Maastricht staat sympathiek ten opzichte van het idee van wethouder Jim Janssen (SPM, Cultuur) om een ’cultureel lint’ te ontwikkelen dat loopt van de Muziekgieterij tot het Landbouwbelang. Door alle kunstenopleidingen van Zuyd Hogeschool in dit gebied onder te brengen, zou een belangrijk deel van de instellingen voor hoger onderwijs in Maastricht bijna letterlijk met verbonden worden.

Serieuze optie

,,Het idee spreekt ons bijzonder aan”, zegt SPM-fractievoorzitter John Steijns. ,,Wij pleiten er dan ook voor om deze optie serieus te onderzoeken. Het centreren van alle kunstopleidingen van Zuyd Hogeschool aan het Bassin zou een verrijking betekenen voor Maastricht cultuurstad. Tevens zou een lang gekoesterde wens in vervulling gaan om deze ‘parel’ van Maastricht te verlevendigen. Het zou de totale ontwikkeling van het Sphinx-gebied ten goede komen.”

Landbouwbelang

Dagblad De Limburg besteedde de afgelopen week uitvoerig aandacht aan de toekomst van het gebied. Maastricht stuurt, aldus de krant, aan op verkoop van het Landbouwbelang, een gemeentelijk monument dat jaarlijks 250.000 euro kost vanwege de hoge boekwaarde. In het gebouw zitten al sinds 2002 krakers. De gemeenteraad dwong in 2017 een onderzoek af naar het handhaven van de activiteiten van die ‘vrijplaats’.

Lees meer bij Dagblad De Limburger:

Zuyd-gebouw in Maastricht mogelijk op plek Landbouwbelang

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken