skip to Main Content

Seniorenpartij: laat gemeente in gesprek gaan met aanbieders van goedkope luxe zorgwoningen

Seniorenpartij: Laat Gemeente In Gesprek Gaan Met Aanbieders Van Goedkope Luxe Zorgwoningen

De fractie van Senioren Partij Maastricht wil dat het college van B en W in gesprek gaat met een ‘Limburgs driemanschap’ dat voornemens is om in diverse steden betaalbare luxe woonzorgappartementen te laten verrijzen. Het gaat om zorgwoningen speciaal bedoeld voor mensen met een kleine beurs. Dat blijkt uit een brief met schriftelijke vragen van SPM-raadslid Henny Willems en Ria Makatita-Hendrix (burgerraadslid) aan het college van B en W.

Holikiday

Aanleiding voor de brief is een artikel in Dagblad De Limburger over zorgvastgoedbedrijf Holikiday. Deze onderneming opent in de loop van volgend jaar een van alle gemakken voorzien woonzorgcomplex in een buitenwijk van Sittard. Opmerkelijk is dat voor het gebouw huurprijzen zijn voorzien van 720 euro per maand, waardoor huurders eventueel in aanmerking komen voor huurtoeslag. Voor de luxere variant betalen bewoners 100 euro meer. Volgens het krantenartikel zijn de initiatiefnemers inmiddels met meerdere steden in gesprek.

Sint Gerlachus

Het feit dat kennelijk tegen bescheiden prijzen woonruimte voor ouderen met een zorgindicatie kan worden gebouwd is opmerkelijk in het licht van enkele recente ontwikkelingen in Maastricht. Daar werd nog niet zo lang geleden de verbouwde residentie Sint Gerlachus opgeleverd met hoge tot zeer hoge huurprijzen. Volgens de Senioren Partij Maastricht, maar ook volgens enkele andere fracties in de raad, zijn deze onbetaalbaar voor mensen met alleen AOW of met een eventueel klein aanvullend pensioen. Ook bij de verbouwing van woonzorgcentrum de Beyart in de Brusselsestraat (foto) kunnen geen garanties gegeven worden dat dit betaalbaar wordt voor deze doelgroep.

In gesprek gaan

Aangezien de komende jaren waarschijnlijk meer mensen een beroep (moeten) doen op een zorgwoning in een complex, lijkt het de SPM-fractieleden Willems en Makatita-Hendrix een goed idee om als gemeente in gesprek te gaan met de mensen achter zorgvastgoedbedrijf Holikiday, om te kijken of hun initiatief navolging kan krijgen in de Limburgse hoofdstad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken