skip to Main Content

Kindcentrum ZIEZO krijgt alsnog speeltoestellen en een trapveldje

Kindcentrum ZIEZO Krijgt Alsnog Speeltoestellen En Een Trapveldje

Het nieuwe integrale kindcentrum ZIEZO in De Heeg, waar onder meer de voormalige basisscholen De Perroen en De Kring zijn ondergebracht, krijgt alsnog een speelvoorziening. Deze wordt aangelegd op het moment dat het over een langere periode droog is, zodat ook een kunstgras trapveldje kan worden aangelegd. Dat schrijft wethouder Bert Jongen in een brief aan de fractie van de Senioren Partij Maastricht.

Verplaatst

Burgerraadslid Samantha Rodolf-Lejeune en fractievoorzitter John Steijns kwamen onlangs tot de ontdekking dat bij het nieuwe integrale kindcentrum ZIEZO helemaal geen speeltoestellen staan. De toestellen bij de voormalige basisscholen konden niet meer worden gebruikt, aangezien de terreinen zijn afgesloten met hekken. De twee fractieleden vroegen daarom aan het college of de bestaande toestellen eventueel verplaatst zouden kunnen worden.

Einde levensduur

Dat laatste is onmogelijk, aldus wethouder Jongen. ,,Alle speeltoestellen van OBS De Kring en OBS de Perroen zijn door ons geïnspecteerd. Hieruit is gebleken dat alleen de basketbalpaal op het terrein van OBS De Perroen nog bruikbaar is. Het verplaatsen van alle andere speeltoestellen is gezien de staat van onderhoud en de hoge verplaatsingskosten niet rendabel. Daarnaast zijn diverse speelelementen aan het eind van hun levensduur. Indien verplaatsen naar IKC Ziezo wel een optie was geweest, was dit reeds gebeurd. Als uit de buurtgesprekken een locatie komt waar behoefte is aan een basketbalpaal, overwegen we deze basketbalpaal te hergebruiken.”

Verheugd

Samantha Rodolf-Lejeune laat in een reactie weten verheugd te zijn met de toezegging van het college. ,,Daarnaast is het natuurlijk een prima zaak dat de gemeente de moeite heeft genomen om de oude speeltoestellen te inspecteren en serieus gekeken heeft of overplaatsing al dan niet tot de mogelijkheid behoorde.”

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken