skip to Main Content

Bewoners Heerderweg vragen Senioren Partij Maastricht om hulp

Bewoners Heerderweg Vragen Senioren Partij Maastricht Om Hulp

Bewoners van een van de appartementencomplexen aan de Heerderweg hebben zich bij de Senioren Partij Maastricht gemeld in verband met aanhoudende problemen die zij ondervinden rond de inzameling van de rode restafvalzakken. Net als op tal van andere plaatsen worden ook aan de Heerderweg om de haverklap vroegtijdig restafvalzakken gedumpt. Zeker bij een appartementencomplex leidt dit tot grote overlast en ergernis, bijvoorbeeld omdat het ongedierte aantrekt en het bijdraagt aan een verloedering van het straatbeeld.

Straatbeeld

Bij veel hoogbouw en flatcomplexen in Maastricht worden ondergrondse containers gebruikt. ,,De bewoners van de Heerderweg willen daarvoor ook graag in aanmerking komen”, zegt SPM-fractievoorzitter John Steijns. ,,Als Senioren Partij Maastricht nemen wij hun suggestie serieus. Ook wij zijn van mening dat ondergrondse voorzieningen een positieve uitwerking hebben op het straatbeeld. Daarnaast zorgen ze ervoor dat de overlast wordt teruggedrongen. Ook de gemeente heeft er alle baat bij, omdat ondergrondse containers het inzamelsysteem voor restafval optimaliseren.”

Negen jaar geleden

Volgens Steijns sluiten eventuele ondergrondse containers aan de Heerderweg helemaal aan bij het gemeentelijk beleid. Precies negen jaar geleden, op 8 juni 2012, liet het college de Senioren Partij Maastricht in antwoord op schriftelijke vragen weten dat zowel bij nieuwe als bestaande hoogbouw wordt gestreefd naar de invoering van ondergrondse containers.

In gesprek

In een vorige week verstuurde brief aan het zittende college van B en W wijzen Steijns en zijn fractiegenoot Halil Mermi erop dat de antwoorden van destijds wat hen betreft geldt als een toezegging, waaraan het college van B en W zich dient te houden. Beide raadsleden roepen het college dan ook op om zo snel mogelijk in overleg te treden met de woningcorporaties om te kijken of een ondergrondse voorziening ten behoeve van de inzameling van restafval op korte termijn kan worden gerealiseerd. Daarnaast dringen ze er bij B en W op aan om over de kwestie in gesprek te gaan met de bewoners van de Heerderweg.

Back To Top
×Close search
Zoeken