skip to Main Content

Energiedouceurtje voor 5000 Maastrichtse huishoudens dankzij wakker SPM-raadslid

Energiedouceurtje Voor 5000 Maastrichtse Huishoudens Dankzij Wakker SPM-raadslid

Dankzij de alertheid van SPM-raadslid raadslid Henny Willems hebben 5000 eigenaren van koopwoningen in Maastricht deze week een waardebon van 80 euro in de brievenbus gekregen. Het geld kan gebruikt worden voor het treffen van kleine, energiebesparende maatregelen, zoals de aanschaf van led-lampen, tochtstrips en waterbesparende douchekoppen.

Persoonlijke code

De begeleidende brief bij de waardebon met persoonlijke code – die desgewenst binnen enkele minuten online kan worden verzilverd – is ondertekend door wethouder Gert-Jan Krabbendam (GroenLinks, Klimaat en Energie).

RRE-regeling

Krabbendam deed in 2019 een beroep op de RRE-regeling, een landelijke subsidieregeling die in het leven was geroepen om huiseigenaren te helpen minder energie te gebruiken. In de Haagse pot zat maar liefst 87 miljoen euro. Maastricht heeft een totaalbedrag van ruim 570.000 euro gekregen.

Maand de tijd

De Maastrichtse wethouder en zijn ambtenaren kwamen echter pas in actie nadat SPM-raadslid Henny Willems de gemeente in oktober 2019 op het bestaan van de landelijke subsidieregeling had gewezen. De gemeente had op dat moment nog een maand te tijd om een aanvraag in te dienen.

Sukkelslaap

In december van dat jaar werd duidelijk dat de oproep van Henny Willems tot resultaat geleid had. Het college en het ambtelijk apparaat hadden zich bij het lezen van de brief van het SPM-raadslid de sukkelslaap uit de ogen gewreven en waren voortvarend aan de slag gegaan. Met als resultaat dat deze week 5000 Maastrichtse huishoudens verrast werden met een waardebon.

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken