skip to Main Content

‘Bekend merk’ Senioren Partij Maastricht verder onder huidige naam

‘Bekend Merk’ Senioren Partij Maastricht Verder Onder Huidige Naam

De Senioren Partij Maastricht gaat verder onder de huidige naam. Het partijbestuur is van mening Senioren Partij Maastricht een gevestigde naam is, die stevig is verankerd in de Maastrichtse samenleving. ,,Inwoners van Maastricht laten wennen aan een nieuwe naam vergt tijd”, aldus het bestuur in een nieuwsbrief die het afgelopen weekend naar de leden is gestuurd. ,,Gelet daarop heeft het bestuur besloten om een eventuele naamsverandering nog even uit te stellen, in elk geval tot na de verkiezingen van 2022.”

Eigentijdser

De discussie of de naam Senioren Partij Maastricht nog wel recht doet aan de samenstelling van de partij en de plaats van de partij in het politieke spectrum speelt al een paar jaar. Tijdens de laatst gehouden ledenvergadering – in januari 2020 – is de aanwezige leden gevraagd hun mening te geven over het idee om de naam van de partij aan te passen. Een eventuele aanpassing zou meer recht moeten doen aan de samenstelling en de standpunten van de Senioren Partij Maastricht, en vooral ook aan haar rol in de Maastrichtse politiek, Een nieuwe naam zou bovendien wat vlotter en eigentijdser moeten klinken.

Ingeburgerd

Uit de discussie kwam volgens het bestuur naar voren dat iedereen wel begrijpt waarom er gezocht wordt naar een nieuwe naam. Maar de naam is na 40 jaar ingeburgerd en in de loop der jaren uitgegroeid tot een ‘bekend merk’ in de lokale politiek. Niet voor niets is de Senioren Partij Maastricht nog altijd een van de grootste partijen in de gemeenteraad, aldus het SPM-bestuur in de nieuwsbrief.

Moderne partij

Volgens de bestuursleden is het een hele opgave – voor zowel fractie als het bestuur – om de partij te profileren als een moderne politieke partij, die voor belangrijke maatschappelijke problemen een oplossing aan kan dragen en problemen niet uit de weg gaat. De discussie over een eventuele naamsverandering kan volgens het bestuur na de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar worden geopend.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken