skip to Main Content

Burgerparticipatie langs de lijn: het overwinningsgevoel van Jos Boelen

Burgerparticipatie Langs De Lijn: Het Overwinningsgevoel Van Jos Boelen

Als kersvers raadslid naar een Maastrichtse voetbaltopper gaan om je voetballende zoon tot steun te zijn en denken dat je ongestoord van de wedstrijd kunt genieten? Zo eenvoudig ligt dat niet, moest raadslid Jos Boelen ervaren, kort nadat hij vorig jaar als raadslid aangetreden was. Lees hieronder zijn relaas.

,,Op een zondagmorgen in november 2018 ging ik als supporter van het voetbalteam van mijn zoon Danny kijken naar de derby-voetbaltopper in de vijfde klasse onderafdeling Sportclub Jekerdal 3 tegen RKVVL/Polaris 3. Danny speelt bij RKVVL/Polaris 3. Bij Sportclub Jekerdal 3 speelt overigens ex-international Boudewijn Zenden mee. Een leuke wedstrijd om naar te gaan kijken. Tenminste dat dacht ik.

Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter werd ik als raadslid aangesproken door een aantal toeschouwers omtrent zeer actuele thema’s binnen de gemeente Maastricht, zoals Armoede, Zonneweide, Veiligheid, Overlast, Woningsplitsing en Studentenstad. Was dit nu een stadsronde in het klein of burgerparticipatie langs de lijn.

Door de gesprekken en discussies die ontstonden heb ik slechts fragmenten meegekregen van deze belangrijke voetbalwedstrijd. Bij het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter had Sportclub Jekerdal met 3-1 gewonnen van het team van mijn zoon. Als supporter een teleurstellende uitslag.

Toch ging ik met een overwinningsgevoel op de fiets naar huis. Ik was door inwoners van Maastricht herkend en aangesproken als nieuw raadslid. Het begin als raadslid is gemaakt. Het smaakt naar meer en ik zou het raadswerk nu niet willen en kunnen missen.”

 

Back To Top
×Close search
Zoeken