skip to Main Content

Het licht van Pasen: overpeinzing van SPM-raadslid Jos Boelen

Het Licht Van Pasen: Overpeinzing Van SPM-raadslid Jos Boelen
Fotografie: Romain Boelen

Door Jos Boelen

Dit stukje zit ik te schrijven aan de eettafel in onze woonkamer. Deze eettafel is één van mijn nieuwe thuiswerkplekken vanwege het moeten thuiswerken. Deze eettafel zorgt ook voor een stuk gezelligheid thuis, omdat we nu meer dan voorheen gezamenlijk kunnen eten. De eettafel, waar gesproken wordt over de zorgen en de gevolgen van het coronavirus. Maar gelukkig wordt aan deze eettafel ook nog veel gelachen en wordt door ons gezin eraan gekaart.

Palmtakje

Kijkend vanaf de eettafel zie ik aan de muur ons kruisje hangen met een verdord palmtakje. Een palmtakje dat normaliter op Palmzondag vervangen zou zijn door een nieuw, fris gezegend, groen palmtakje. Ik ga ervan uit dat zo’n takje volgend jaar weer ons kruisje siert.

Goede Week

Ik realiseer me dat de Goede Week begonnen is. Een goed moment om even te bezinnen. Wat is echt belangrijk in je leven? U mag die vraag zelf beantwoorden. Voor mij zijn het vaak de kleine dingen die er echt toe doen. In deze coronatijd is veel niet meer normaal en moeten we ons aanpassen aan de omstandigheden en de opgelegde maatregelen. Wees verstandig, staat daarbij voorop.

Schouderklopje

Mijn gedachten gaan uit naar allen die elke dag opnieuw hun best doen om ons door deze moeilijke tijd heen te loodsen. Ik geef ze allemaal een welverdiend schouderklopje. Virtueel, het kan helaas even niet anders. Op die manier leg ik ook – als teken van medeleven – mijn hand in de hand van iemand anders, die het, thuis of in het ziekenhuis, moeilijk heeft of bang is. Ik probeer hen op afstand vast te houden.

Creatief

Deze coronatijd zorgt ook dat ongekende krachten bij mensen loskomen. We moeten en gaan meer samenwerken om het virus te bestrijden, en om de sociale en economische gevolgen zo klein mogelijk te houden. Schouder aan schouder gaan we de strijd aan. Creatieve oplossingen worden bedacht, ook voor praktische problemen, waarvan een groot aantal waarschijnlijk ook na de coronacrisis behouden zullen blijven.

Paaskaars

Aanstaande zondag is het Pasen. Met Pasen wordt altijd een nieuwe paaskaars ontstoken. Dit jaar kunnen we dit niet samen in de kerken doen. Het ontsteken van de paarskaars zie ik dit jaar als een teken voor de toekomst. Het licht van Pasen zie ik als ons toekomstlicht! Misschien kunnen we met ons allen met Pasen thuis een kaarsje aansteken en, indien mogelijk, dit voor of achter het raam veilig neerzetten als teken van verbondenheid. Ik wens u veel gezondheid, wijsheid en een lichtgevend Pasen toe.

Jos Boelen is raadslid namens de Senioren Partij Maastricht in de Maastrichtse gemeenteraad
Back To Top
×Close search
Zoeken