skip to Main Content

Delegatie Seniorenpartij aanwezig bij jaarlijkse dodenherdenking in Heer

Delegatie Seniorenpartij Aanwezig Bij Jaarlijkse Dodenherdenking In Heer

Een delegatie van de Senioren Partij Maastricht heeft zaterdag 4 mei in Heer de jaarlijkse dodenherdenking bijgewoond. De plechtigheid wordt elk jaar opnieuw georganiseerd door scouting Anne Frank- St. Jan Heer. Namens de SPM waren dit keer aanwezig: ‘bruggenbouwer’ Halil Mermi, fractievoorzitter John Steijns en burgerraadslid Samantha Rodolf-Lejeune.

Bloemstuk

Halil Mermi legde samen met loco-burgemeester Viavianne Heijnen namens de gemeenteraad een bloemstuk aan de voet van het herdenkingsmonument bij de trappen van het voormalig Raadshuis in Heer. (zie foto)

Nadat de scouting de organisatie een aantal jaren geleden heeft overgenomen is ook de betrokkenheid van de jeugd sterk toegenomen. Jaarlijks geven de leerlingen van het IKC De Vlinderboom en de scouting het startsein voor het leggen van bloemen.

Eerbetoon

De dodenherdenking werd opgeluisterd door de Koninklijke Harmonie van Heer (De Aw) en het Koninklijk St. Caeciliakoor. De Heerder Harmonieën nemen om de beurt deel aan de ceremonie.

Bijna alle Heerder verenigingen geven elk jaar opnieuw acte de presence en leggen bloemen als eerbetoon aan de overleden slachtoffers van Heer tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Verenigingen

Dit jaar waren onder meer aanwezig: het kerkbestuur van de parochie St. Petrusbanden (Heer), het buurtnetwerk Heer, Harmonie Heer Vooruit, Koninklijke Harmonie van Heer, St. Caecilakoor, Volleybalclub De Jokers, Stichting Bestuur gemeenschapshuis Aen de Wan, Carnavalsvereniging De Sjraveleirs,

De Zonnebloem, afdeling Heer, het Geheim Leger sector Maaseik, stichting Monumenten Heer, RKSV Heer, een de scouting Anne Frank- St. Jan Heer.

College B en W

Namens het college van burgemeester en wethouders was aanwezig loco-burgemeester Vivianne Heijnen. Namens de gemeenteraad waren, behalve drie fractieleden van de SPM, aanwezig: Guido Mertens (D66), Marlise Korsten (GroenLinks), Gea van Loo en Mat Brüll (CDA).

Back To Top
×Close search
Zoeken