skip to Main Content

Ed Sabel: bankje op het Vrijthof ter nagedachtenis aan Johnny Blenco moet er komen

Ed Sabel: Bankje Op Het Vrijthof Ter Nagedachtenis Aan Johnny Blenco Moet Er Komen

Het initiatief van Maastrichtenaar Paul Roijen om de onlangs op 81-jarige leeftijd overleden Maastrichtse volkszanger Johnny Blenco postuum te eren met een naar hem vernoemde bank op het Vrijthof in de Maastrichtse hoofdstad, verdient alle steun. Dat zegt Ed Sabel, oud-fractievoorzitter van de Senioren Partij Maastricht. ,,Ik weet zeker dat het plaatsen van een fraaie zitbank als eerbetoon aan deze rasartiest veel oudere Maastrichtenaren een groot plezier zal doen en dat velen van hen dit plan zullen steunen”, laat hij weten. Dat Sabel daarin gelijk heeft blijkt wel uit het feit dat Roijens oproep op Facebook inmiddels al duizenden positieve reacties heeft opgeleverd.

Kerstmatinee

De voormalig fractievoorzitter herinnert zich Johnny Blenco als een ‘veelzijdig, muzikaal artiest zonder kapsones’. ,,Eind jaren ‘70, begin jaren ‘80 was ik vrijwilliger bij de ziekenomroep van Vijverdal. Op tweede kerstdag organiseerde ik, samen met Frans Boetskens, speciaal voor de patiënten die niet naar huis konden, meerdere keren een kerstmatinee met Maastrichtse artiesten. Johnny Blenco was er bijna altijd bij, in het begin alleen, later met z’n dochter Marjo. Ik heb daar bijzonder goede herinneringen aan en ben Johnny nog altijd dankbaar dat hij op die middag z’n gezin even in de steek liet om de patiënten van Vijverdal een plezierige middag te bezorgen. Hij heeft daar nooit een vergoeding voor gevraagd, dat siert hem. Die kleinschalige optredens zijn wellicht een vergeten bladzijde uit zijn rijke leven.”

Eerste stappen

De bank ter nagedachtenis van Johnny Blenco is een verwijzing naar het nummer Op ’t Vriethof op ’n baank, Blenco’s bekendste lied. De eerste stappen om de gemeente Maastricht voor het plan te interesseren zijn inmiddels gezet.

Beeld: Facebook-pagina Paul Roijen

Back To Top
×Close search
Zoeken