skip to Main Content

Ed Sabel uitgeroepen tot campagneleider voor gemeenteraadsverkiezingen 2022

Ed Sabel Uitgeroepen Tot Campagneleider Voor Gemeenteraadsverkiezingen 2022

SPM-oudgediende Ed Sabel is afgelopen zaterdag tijdens de zogeheten ledenraadpleging in Hotel Novotel in Maastricht unaniem uitgeroepen tot campagneleider voor de gemeenteraadsverkiezingen die in 2022 worden gehouden. De voordracht van Sabel, voormalig fractieleider van de Senioren Partij Maastricht en sinds 2002 politiek actief voor deze partij, werd met luid applaus begroet.

Stevige campagne

De voormalig fractievoorzitter verklaarde na afloop uit te kijken naar een stevige campagne, die wat hem betreft inmiddels is begonnen. ,,Ik vind het heel leuk om te doen”, luide Sabels eerste commentaar na afloop van de vergadering, die twee keer per jaar gehouden wordt.

Brede stadspartij

Ook huidig fractievoorzitter John Steijns is blij met de benoeming van Sabel. ,,Met de ambities van de Senioren Partij Maastricht om de komende jaren uit te groeien tot een brede stadspartij die er is voor elke Maastrichtenaar, is een ervaren man als Ed van harte welkom”, aldus Steijns. ,,De verkiezingen lijken misschien nog ver weg, maar wij vinden het belangrijk om de burgers van Maastricht na al te laten weten waar we als partij staan en wat we allemaal doen.”

Burgerraadslid

De 72-jarige Sabel nam in 2002 voor het eerst zitting in de Maastrichtse raadzaal. Aanvankelijk als burgerraadslid, omdat hij met zijn 370 voorkeurstemmen welgeteld 15 stemmen tekort kwam om gewoon raadslid te kunnen worden. In 2006 werd hij alsnog gekozen. In 2010 nam hij het fractievoorzitterschap op zich, een functie die hij ook na de verkiezingen van 2014 geruime tijd zou vervullen.

Zout en peper

Degelijk, fatsoenlijk en betrouwbaar, zijn volgens de campagneleider termen die op de Senioren Partij Maastricht van toepassing zijn. ,,Dat wil zeker niet zeggen dat we saai zijn, want ook bij ons wordt af en toe stevig gediscussieerd. Ook in onze omgang met andere partijen stellen we ons altijd netjes op, al mag er wat mij betreft wel af en toe een beetje zout en paper bij.”

Foto: Senioren Partij Maastricht/Ton Bron 

Back To Top
×Close search
Zoeken