skip to Main Content

Eerste uitreiking André Willems Award nieuwe stijl in januari 2020

Eerste Uitreiking André Willems Award Nieuwe Stijl In Januari 2020

Het voortbestaan van de André Willems Award is verzekerd. De Senioren Partij Maastricht (SPM) heeft besloten de prijs in stand te houden, nu de Maastrichtse organisatie van het internationale topsportevenement Ironman de onderscheiding – die slechts één keer is uitgereikt – voorlopig niet meer toekent. Het bestuur volgt daarmee een voorstel van de gemeenteraadsfractie van de SPM, die vond dat de nagedachtenis van de vorig jaar overleden Maastrichtse wethouder van Sociale Zaken (en SPM-prominent) in ere diende te worden gehouden. De uitreiking van de award nieuwe stijl staat in principe gepland voor januari 2020.

Onafhankelijk comité

Het SPM-partijbestuur onder leiding van partijvoorzitter Jan Erckens treft inmiddels voorbereidingen om een onafhankelijk comité te benoemen. Ook is de partij begonnen met het uitwerken van criteria voor de toekenning van de Award. De intentie is om hierbij verder te kijken dan de sport. Wel zal er volgens het partijbestuur sprake moeten zijn van een ‘uitzonderlijke prestatie’. In overleg met de organisatie van Ironman zal bekeken worden of de naam van de André Willems Award al dan niet moet worden aangepast.

Te weinig deelnemers

De Amerikaanse organisatie van Ironman besloot vorig jaar om Maastricht na vier edities van de kalender te halen, in verband met een te gering aantal deelnemers en te hoge kosten. Eerder deze maand werd in Maastricht wel een verkorte triatlon gehouden, bestaande uit 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

Niet heroïsch genoeg

Met het schrappen van de officiële afstanden kwam – na de eerste toekenning vorig jaar – ook voortijdig een einde aan de André Willems Award. Vincent van der Stouwe van Ironman Nederland liet eerder weten de uitgeklede versie van het evenement ‘net niet heroïsch genoeg’ te vinden om te verbinden aan de vorig jaar ingestelde award. De Senioren Partij Maastricht streeft ernaar om de eerste André Willems Award nieuwe stijl uit te reiken tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de partij in januari.

Back To Top
×Close search
Zoeken