skip to Main Content

Ervaart u als burger van Maastricht overlast van vuurwerk? Meld het ons!

Ervaart U Als Burger Van Maastricht Overlast Van Vuurwerk? Meld Het Ons!

De laatste dagen volgt het ene na het andere bericht over overlast van vuurwerk of het in beslag nemen van illegale knallers, pijlen en zelfs zware explosieven. Ook berichten over excessen, zoals schade door vuurwerk dat in een brievenbus is geworpen, een auto die total loss is, of mensen met blijvend oogletsel nemen hand over hand toe.

Excessief geweld

De komende dagen zal in toenemende mate sprake zijn van problemen met vuurwerk, tot uitdrukking komend in honderden gevallen van (ernstig) lichamelijk letsel, vernielingen en zelfs excessief geweld tegen hulpverleners, onder wie politieagenten en ambulancepersoneel. Dan hebben we het nog niet over het onbeschrijflijke dierenleed en de schade aan het milieu: vuurwerk in Nederland geeft elk jaar zo’n zes miljoen kilo afval. 18 procent van het giftige koper in het Nederlandse oppervlaktewater is afkomstig van vuurwerk.

Tegenstanders

Uit een enquête blijkt dat de meeste tegenstanders van vuurwerk in Limburg wonen. Liefst 66,9% van de ondervraagden – een ruime meerderheid dus –is vóór een vuurwerkverbod. Ook uit ontelbare uitingen op twitter (#geenvuurwerkvoormij) blijkt dat veel mensen in Nederland het volledig hebben gehad met wat ooit begon als een mooie nieuwjaarstraditie. Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, komt uit testen naar voren dat zelfs 18 procent van het vuurwerk dat het predicaat ‘legaal’ gekregen heeft onveilig is.

Landelijk verbod

De ontwikkelingen zijn van dien aard dat zelf de minister heeft laten weten dat hij met een landelijk vuurwerkverbod zal komen als er dit jaar opnieuw sprake is van een onrustige jaarwisseling.

Grote zorgen

De Senioren Partij Maastricht wil niemand zijn plezier ontnemen, maar heeft wel grote zorgen over de effecten van illegaal knalvuurwerk tijdens en rond de jaarwisseling en zal dan ook bij de burgemeester van Maastricht blijven aandringen op bestrijding daarvan. Is er bij u in de buurt sprake van geluidsoverlast, overlast voor dieren, gevaarlijke situaties of zelfs schade of persoonlijke ongelukken, laat ons dit dan weten. E-mailadres fractievoorzitter SPM: john.steijns@gemeenteraadmaastricht.nl

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken