skip to Main Content

Familie voormalig SPM-voorzitter Henk Friebel gesterkt door troostrijke woorden bij diens overlijden

Familie Voormalig SPM-voorzitter Henk Friebel Gesterkt Door Troostrijke Woorden Bij Diens Overlijden

‘Een ondernemend en actief persoon die vanuit zijn functie als voorzitter een grote betrokkenheid had bij de partij en daardoor ook bij de stad Maastricht’. Zo karakteriseert Jan Voorvelt, huidig voorzitter van de Senioren Partij Maastricht, voormalig SPM-voorzitter Henk Friebel. Het voormalig bestuurslid en tevens een van de oudgedienden van de partij overleed op 18 mei op 85-jarige leeftijd.

Aimabele houding

In een persoonlijke brief aan de familie roemt Jan Voorvelt niet alleen de bestuurlijke kwaliteiten van zijn voorganger, maar ook diens grote sociale betrokkenheid, zowel ten aanzien van bestuurs- en fractieleden als ten aanzien van mensen buiten de partij. ,,Door zijn aimabele houding legde hij gemakkelijk contacten met personen en instanties, aldus Voorvelt.

Belangrijk persoon

Voorvelt memoreert in zijn schrijven dat Henk Friebel voor de SPM een belangrijk persoon geweest is. ,,We herinneren hem als iemand die een grote betrokkenheid had en daardoor mede voor heeft gezorgd hoe de SPM er nu voorstaat. Wij zijn hem dankbaar voor zijn belangrijke bijdrage hieraan.”

Troostrijke woorden

In een reactie laat de familie weten het persoonlijke bericht en de ‘troostrijke woorden’ van Voortvelt zeer op prijs te hebben gesteld. ,,Het is mooi om ook van anderen te horen wat wij (vroeger) dagelijks ervoeren”, aldus een vertegenwoordiger in een persoonlijke bedankbrief aan het SPM-partijbestuur.

Back To Top
×Close search
Zoeken