skip to Main Content

Frans Bastiaens lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen 2022

Frans Bastiaens Lijsttrekker Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Frans Bastiaens is zaterdag 18 september door de algemene ledenvergadering van de Senioren Partij Maastricht aangewezen als beoogd lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Tijdens de bijeenkomst vond ook de presentatie van het verkiezingsprogramma, getiteld ‘Al meer dan 40 jaar betrokken en betrouwbaar’ plaats.

Ervaren

De 61-jarige Bastiaens ), geboren en getogen Maastrichtenaar, met een ruime ervaring als politicus en bestuurder, werd eind maart dit jaar door de Senioren Partij Maastricht als nieuwe wethouder van de gemeente Maastricht met de portefeuille organisatie, sociale zaken, ouderenbeleid en cultuur. Hij was daarmee de opvolger van Jim Janssen, die kort daarvoor bekendmaakte zijn functie met onmiddellijke ingang op te geven. Bastiaens was eerder fractievoorzitter van de PvdA in de Maastrichtse gemeenteraad.

Visie en daadkracht

Volgens fractievoorzitter John Steijns van de Senioren Partij Maastricht is Frans Bastiaens een capabele en toegankelijke bestuurder die beschikt over een groot empathisch vermogen en in staat is snel en op constructieve wijze resultaat te boeken. ,,We hebben Frans leren kennen als een verbinder met visie en daadkracht”, zei hij naar eind maart naar aanleiding van het naar voren schuiven van Bastiaens als nieuwe wethouder. ,,Hij volgt zijn hart. Niet alleen in zijn werk, maar ook daarbuiten. Zijn passie en durf om op een andere manier naar zaken te kijken, sterken ons in onze overtuiging dat Frans de juiste persoon is om binnen het Maastrichtse college van B en W op een gedegen en collegiale manier aan de slag te gaan met de forse uitdagingen waar Maastricht de komende jaren mee te maken heeft.”

Back To Top
×Close search
Zoeken