skip to Main Content

Frans Bastiaens beoogde nieuwe wethouder Maastricht

Frans Bastiaens Beoogde Nieuwe Wethouder Maastricht

De Senioren Partij Maastricht schuift Frans Bastiaens naar voren als nieuwe wethouder van de gemeente Maastricht met de portefeuille Organisatie, Sociale Zaken, Ouderenbeleid en Cultuur. Bastiaens is daarmee de beoogde opvolger van Jim Janssen, die eerder deze week bekendmaakte zijn functie met onmiddellijke ingang op te geven.

Capabel en toegankelijk

Volgens John Steijns, fractievoorzitter van de Senioren Partij Maastricht, heeft zijn partij in Frans Bastiaens een capabele en toegankelijke bestuurder gevonden die in het verleden heeft bewezen dat hij beschikt over een groot empathisch vermogen en in staat is snel en op constructieve wijze resultaat te boeken. ,,We hebben Frans leren kennen als een verbinder met visie en daadkracht. Hij volgt zijn hart. Niet alleen in zijn werk, maar ook daarbuiten. Zijn passie en durf om op een andere manier naar zaken te kijken, sterken ons in onze overtuiging dat Frans de juiste persoon is om binnen het Maastrichtse college van B en W op een gedegen en collegiale manier aan de slag te gaan met de forse uitdagingen waar Maastricht de komende jaren mee te maken heeft.”

Echte Maastrichtenaar

Frans Bastiaens (60), geboren en getogen Maastrichtenaar, kent de stad in al haar geledingen. Als burger en ondernemer, maar ook als politicus en bestuurder. Van 2010 tot 2017 was hij lid van de Maastrichtse gemeenteraad.

Maatschappelijk betrokken

De beoogde nieuwe wethouder van de Senioren Partij Maastricht heeft volgens fractievoorzitter John Steijns kenbaar gemaakt dat hij het juist nu belangrijk vindt om een bijdrage te kunnen leveren aan het slechten van de maatschappelijke tweedeling in de samenleving. ,,Ook ziet hij volop kansen in sociale innovatie in relatie tot de brede wethoudersportefeuille, iets wat ons als fractie na aan het hart ligt. Wat wij verder mooi vinden aan Frans is zijn sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. We hebben de afgelopen jaren gezien dat hij nooit te beroerd is om de handen uit de mouwen te steken om mensen in nood bij te staan. De Maastrichtse gemeenteraad en het college werken er hard aan om alle Maastrichtenaren een bestendig toekomstperspectief te bieden. Frans Bastiaens is wat ons betreft zonder meer in staat om daar een waardevolle bijdrage aan te leveren.”

 

Zie ook Dagblad de Limburger:

Frans Bastiaens in Maastricht de razendsnelle opvolger van opgestapte wethouder Jim Janssen

 

Back To Top
×Close search
Zoeken