skip to Main Content

Gemeente Maastricht zoekt alternatief voor VIA Maastricht als nieuwskanaal

Gemeente Maastricht Zoekt Alternatief Voor VIA Maastricht Als Nieuwskanaal

Het wegvallen van het gratis weekblad VIA Maastricht als huis-aan-huisblad is voor de gemeente Maastricht aanleiding om de communicatie met de burger breed te onderzoeken. Dat zegt fractievoorzitter John Steijns te hebben vernomen van wethouder Vivianne Heijnen (CDA, Economische Zaken).

Gedupeerd

De Senioren Partij Maastricht trok vorige week (net al een aantal andere partijen in de Maastrichtse gemeenteraad) aan de bel naar aanleiding van het besluit van uitgever Mediahuis Limburg (voorheen Mediagroep Limburg) om te stoppen met de huis-aan-huisverspreiding van het weekblad VIA Limburg. Inwoners van de regio waar de editie Maastricht-Meerssen in de bus valt, zijn daardoor met ingang van 1 januari 2020 verstoken van nieuws over gemeentelijke aangelegenheden. Met name oudere Maastrichtenaren die niet in staat zijn om de gratis weekkrant zelf op te halen bij een van de supermarkten waar het blad verkrijgbaar is, zouden hierdoor worden gedupeerd.

Bijlage

Mediahuis Limburg maakte vorige week via de eigen kanalen bekend dat VIA Limburg vanaf 1 januari 2020 wekelijks verschijnt als bijlage van dagblad De Limburger. Daarnaast is het blad vanaf die datum verkrijgbaar via een aantal supermarkten. ,,De Seniorenpartij Maastricht is van mening dat veel burgers verstoken zullen blijven van dit communicatiemiddel en dus geen kennisnemen van de gemeentelijke publicaties c.q. mededelingen”, aldus Steijns in een bezorgde brief aan het college.

Dagblad De Limburger meldt vanmorgen op gezag van de gemeente Maastricht dat 97 procent van de Maastrichtenaren online actief is. „Deze mensen moeten in potentie digitaal bereikt kunnen worden. De komende dagen zullen we via onze eigen website en social mediakanalen, maar ook in VIA Maastricht onze digitale service onder de aandacht brengen.”

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken