skip to Main Content

Halil Mermi: Het belang van de stad mag nooit uit het oog worden verloren

Halil Mermi: Het Belang Van De Stad Mag Nooit Uit Het Oog Worden Verloren

‘Blijf gewoon jezelf! Dan kom je al heel ver.’ Ziedaar in twee krachtige zinnen het advies van het Maastrichtse raadslid Halil Mermi aan beginnende collega’s in den lande. Mermi, die in het dagelijks leven werkzaam is als sociaal ondernemer, wordt deze week als ‘Raadslid van de Week’ in het zonnetje gezet door de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, het onafhankelijke landelijke netwerk van raadsleden en tevens belangenbehartiger en vraagbaak van burgers die in een gemeenteraad verkozen zijn. In een interview vertelt hij meer over zijn werk als raadslid.

Kilometers

Halil Ibrahim Mermi (35) trad op 19 juni 2018 aan als raadslid voor de Senioren Partij Maastricht, nadat zijn fractiegenoot Jim Janssen was doorgestoomd als wethouder cultuur in het nieuw gevormde Maastricht college.De lancering van de jonge politicus werd bij de verkiezingen vorig jaar alom beschouwd als opmerkelijk, omdat de SPM tot dan toe vooral werd geassocieerd met ‘senioren’ met de nodige kilometers op de teller. Samen met Samantha Rodolf-Lejeune (30) die na de verkiezingen haar opwachting maakte als burgerraadslid geeft hij mede vorm aan de verjongingsoperatie die binnen de gelederen van de Senioren Partij Maastricht inmiddels in volle gang is.

Luisteren naar elkaar

Net als zijn fractiegenoten is Mermi van mening dat raadsleden er tijdens de debatten goed aan doen om goed te luisteren naar elkaars standpunten, zo blijkt uit de antwoorden die hij geeft op vragen van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden. ,,Het is vanzelfsprekend dat een debat gevoerd wordt op basis van je politieke opvattingen, maar ik vind wel dat in alle gevallen het belang van de stad niet uit het oog verloren mag gaan.”

 

Lees het hele vraaggesprek bij de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden:

 

Raadslid van de Week: Halil Mermi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken