skip to Main Content

Halil Mermi neemt zitting in raadswerkgroep die zich buigt over energietransitie

Halil Mermi Neemt Zitting In Raadswerkgroep Die Zich Buigt Over Energietransitie

Raadslid Halil Mermi neemt namens de Senioren Partij Maastricht zitting in een speciale raadswerkgroep die zich buigt over de energietransitie en de gevolgen daarvan voor de stad Maastricht. Het is de bedoeling dat deze Raadswerkgroep Energie zo snel mogelijk aan het werk gaat.

Wijkgerichte aanpak

In het coalitieakkoord op basis waarvan het zittende college van B en W in 2018 is samengesteld, is als doelstelling opgenomen dat de gemeente Maastricht qua duurzaamheid streeft naar een wijkgerichte aanpak om zoveel mogelijk woningen van het gas te halen en er een overschakeling te laten plaatsvinden naar alternatieve, duurzame energiebronnen. De gemeente Maastricht zal in deze ingrijpende operatie nauw samenwerken met onder andere woningcorporaties en particuliere woningeigenaren.

Werk aan de winkel

Volgens SPM-fractievoorzitter John Steijns is er flink wat werk aan de winkel. ,,Het streven is om maart 2021 de Transitievisie Warmte vast te stellen. Deze opdracht is door de Rijksoverheid aan de gemeente opgelegd. De werkgroep waarvan Halil Mermi, een van de jongere leden van de SPM, deel gaat uitmaken is ingesteld om de gemeenteraad optimaal te betrekken bij het proces van de energietransitie. Halil is enthousiast. Bovendien is hij een creatieve persoonlijkheid die zich niet gemakkelijk uit het veld laat slaan, ook al is het onderwerp nog zo complex. Wij zijn dan ook van mening dat het lidmaatschap van deze Raadswerkgroep bij hem in goede handen is.”

Klimaatneutraal in 2030

Voor de Senioren Partij Maastricht is energietransitie een belangrijk onderwerp. ,,Zoals opgenomen in het Stadsmanifest (het laatste partijprogramma, red.) onderschrijft de Senioren Partij Maastricht de doelstelling om Maastricht in 2030 voor 100 procent klimaatneutraal te laten zijn en het gebruik van aardgas (of andere fossiele brandstoffen) drastisch te verminderen. Voor nieuwbouw moeten deze vormen van energie wat de SPM betreft helemaal worden uitgesloten.”

 

Foto: Ton Bron 

Back To Top
×Close search
Zoeken