skip to Main Content

Halil Mermi vraagt gemeente vlag halfstok te hangen vanwege aanslagen

Halil Mermi Vraagt Gemeente Vlag Halfstok Te Hangen Vanwege Aanslagen

Op het oude stadhuis in Maastricht hangt zowel de Nederlandse als de Maastrichtse vlag halfstok uit compassie met de slachtoffers van de aanslagen op twee moskeeën in Nieuw-Zeeland en hun nabestaanden. Het besluit om de vlag aan het midden van de stok te laten wapperen is genomen na een verzoek daartoe van het jonge raadslid Halil Mermi van de Senioren Partij Maastricht.

Stille tocht

Mermi, zelf van Turkse afkomst, heeft de gemeente verzocht om naast het halfstok hangen van de vlag ook een stille tocht door Maastricht te organiseren, net als in 2015 na de aanslagen op de redactie van het Franse satirische tijdschrift Charlie Hebdo.

Politiebusje

Tegen Dagblad De Limburger zegt hij dat al ‘al langer bezig’ is met een voorstel om de moskeeën in Maastricht beter te beveiligen, maar dat hij een initiatief daartoe nu versneld zal uitwerken. Mermi noemt als mogelijkheid het sluiten van de deuren van een moskee tijdens gebedsdiensten. „Laat de deuren automatisch op slot gaan. Of zet er een politiebusje neer. Dat schrikt af.”

 

Lees meer bij Dagblad De Limburger:

Raadslid Maastricht wil stille tocht voor Nieuw-Zeeland en beveiliging bij moskeeën en kerken

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken