skip to Main Content

Halil Mermi vraagt stadsbestuur om maatwerk voor verkeerd geregistreerde ondernemers

Halil Mermi Vraagt Stadsbestuur Om Maatwerk Voor Verkeerd Geregistreerde Ondernemers

Raadslid Halil Mermi van de Senioren Partij Maastricht roept het college van B en W op om vooral creatief mee te denken met ondernemers die als gevolg van een administratieve fout bij de Kamer van Koophandel kopje onder dreigen te gaan. Doordat ze – geheel buiten hun schuld – geregistreerd staan met een onjuiste SBI-code – een code die aangeeft wat de activiteit van een bedrijf is – krijgen ze minder coronasteun dan waar ze eigenlijk recht op zouden hebben.

Restaurant Tivoli

Een van de getroffen ondernemingen is Italiaans restaurant Tivoli in de Platielstraat. Voor de camera’s van de RTV Maastricht legt Mermi uit waarom ruimhartigheid van de gemeente – bijvoorbeeld bij het verstrekken van een tijdelijk krediet aan de eigenaren van bijvoorbeeld deze zaak gewenst is. ,,Mogelijk kunnen we als gemeente kijken of er ook mogelijkheden zijn dat deze mensen iets meer krediet kunnen krijgen, zodat ze het ook nog wat langer kunnen uithouden”, oppert Mermi.

Schriftelijke vragen

Het SPM-raadslid stelde eerder deze week schriftelijke vragen over de kwestie aan het college van B en W. Hij wijst erop dat het niet tijdig toekennen van coronasteun in bepaalde gevallen kan leiden tot een faillissement. En dat terwijl het gaat om een eenvoudige administratieve vergissing, die met een beetje goede wil gemakkelijk kan worden rechtgezet.

 

Beeld RTV Maastricht

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken