skip to Main Content

John Steijns: Blij dat college zijn belofte ten aanzien van scouting Heer nakomt

John Steijns: Blij Dat College Zijn Belofte Ten Aanzien Van Scouting Heer Nakomt

Er gloort weer hoop voor scoutinggroep Anne Frank-St. Jan (scouting Heer) die al geruime tijd dringend zit te wachten op een verhuizing. Nu er een intentieovereenkomst is met omwonenden van het voormalig voetbalcomplex van VV Scharn aan de Akersteenweg/Oude Molenweg, bestaat de kans dat er via juridische weg een einde kan worden gemaakt aan de aanwezigheid van de krakers in het clubhuis. Op het moment dat er een rechterlijke uitspraak ligt, kan het voormalige clubhuis eventueel worden onruimd, waarna het de scouting vrijstaat er zijn intrek in te nemen.

Schot in de zaak

De Senioren Partij Maastricht is blij met de intentieovereenkomst tussen de scoutinggroep en de omwonenden. ,,Er zit gelukkig weer schot in de zaak”, zegt fractievoorzitter John Steijns. ,,Wij hebben als fractie in januari 2018 hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college. In de beantwoording gaf het college aan dat de scoutinggroep niet de dupe mocht worden van het kraken van het voormalig clubgebouw. Tevens kregen wij de toezegging dat zou worden bekeken of er civiele juridische maatregelen konden worden genomen tegen de krakers. Daarnaast zou worden nagegaan of een strafrechtelijke procedure kon worden gevolgd. Kortom: er zou worden gekoerst op ontruiming. We zijn erg blij dat we kunnen vaststellen dat het college zich aan die belofte heeft gehouden.”

Morele plicht

Wellicht kom er binnenkort dus een einde aan een complex verhaal. ,,Mocht straks na de ontruiming van het voormalige clubgebouw blijken dat herontwikkeling van het pand geen haalbare kaart is, dan heeft de gemeente wat ons betreft de morele plicht om de scouting alsnog te helpen aan een nieuw onderkomen.”

 

Back To Top
×Close search
Zoeken