skip to Main Content

SPM-lid Arnold du Château de Slins (92) krijgt eerste prik tegen corona

SPM-lid Arnold Du Château De Slins (92) Krijgt Eerste Prik Tegen Corona

Ook in Maastricht is vandaag begonnen met het vaccineren van de eerste zelfstandig wonende burgers van negentig jaar en ouder. De 92-jarige Arnold du Château de Slins kreeg vanmiddag om 14.30 uur zijn eerste prik tegen Covid-19. Dat gebeurde in de XL-testlocatie op een van de parkeerterreinen van MECC Maastricht. Het levenslustige lid van de Senioren Partij Maastricht is daarmee een van de eerste ouderen in Nederland met een gedeeltelijke bescherming tegen het coronavirus.

Edelman

‘Adelijke Arnold’, zoals hij ook wel wordt genoemd, woont in de Steegstraat de wijk Heer, maar hij gaat er prat op dat hij een rasechte Mestreechteneer is, geboren op het Vrijthof. In een telefoongesprek met fractievoorzitter John Steijns, liet de edelman – hij kreeg jaren geleden na een gevecht van jaren eindelijk zijn familienaam terug – vanmorgen weten blij te zijn met het feit dat hij op het punt stond gevaccineerd te worden. ,,De coronaproblematiek vraagt veel van mensen. De enige manier om het virus te tackelen is discipline opbrengen en de maatregelen opvolgen.”

Perspectief

Het nieuws over corona en aanverwante zaken volgt hij op de voet. Het ‘seniorlid’ van de Senioren Partij Maastricht heeft geen goed woord over voor het vandalisme en het rellen van de laatste dagen. Wel kan hij zich heel goed voorstellen ‘dat mensen op korte termijn behoefte hebben aan wat perspectief’.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken