skip to Main Content

Maastricht honoreert wens SPM: sportformateur begint in mei

Maastricht Honoreert Wens SPM: Sportformateur Begint In Mei

De gemeente Maastricht benoemt met ingang van volgende maand een zogeheten sportformateur. Zo’n sportformateur brengt lokale partijen bij elkaar aan tafel om tot een lokaal sportakkoord te komen. Dat heeft wethouder Bert Jongen (D66, Onderwijs en Sport) laten weten aan de fractie van de Senioren Partij Maastricht. Deze had twee weken geleden via schriftelijke vragen aan het college gehamerd op het nut en de noodzaak van zo’n sportformateur.

30 miljoen

Vorige maand maakte het Rijk bekend dat de komende drie jaar 30 miljoen euro wordt uitgetrokken om het vorig jaar bereikte Nationale Sportakkoord (sport, overheid, maatschappelijke organisaties en bedrijven) om te zetten in lokale sportakkoorden. Dergelijke akkoorden moeten ervoor zorgen dat binnen gemeenten iedere Nederlander met plezier een leven lang kan sporten en bewegen.

Goed instrument

Gemeenten die zo’n sportformateur zien zitten kunnen 15.000 euro aanvragen om een sportformateur aan te stellen. De fractie van de Seniorenpartij liet vorige maand weten dat ze vindt dat de gemeente dit aanbod met beide handen moet aangrijpen. ,,De seniorenpartij is van mening dat sporten positieve gezondheidseffecten oplevert”, aldus fractievoorzitter John Steijns. ,,Wij pleiten al langer voor het instellen van stimuleringssubsidies waarmee zowel jongeren alsook ouderen worden gestimuleerd  aan sport- en beweegdeelname. Het initiatief van sportminister Bruins is wat ons betreft en heel goed instrument.”

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken