skip to Main Content

Maastrichtse burgemeester Penn speldt SPM-benjamin Halil Mermi alsnog een lintje op

Maastrichtse Burgemeester Penn Speldt SPM-benjamin Halil Mermi Alsnog Een Lintje Op

Op 24 april dit jaar, midden in de intelligente lockdown als gevolg van de coronacrisis, werd hij rond 10.30 uur gebeld door de burgemeester. Die vertelde hem het fijne nieuws dat het ‘Zijne Majesteit de koning’ had behaagd hem te benomen tot ‘lid in de Orde van Oranje-Nassau’. De toekenning was daarmee een feit, maar de feestelijkheden moesten gezien de omstandigheden even worden uitgesteld.

Toost

Tot afgelopen vrijdag. Toen kreeg Halil Mermi, het jongste raadslid van de Senioren Partij Maastricht, alsnog zijn lintje uit handen van burgemeester Annemarie Penn-te Strake. De toekenning van plaats in de pandhof, de binnenplaats van de Sint Servaasbasiliek. Daar toostten Mermi en vijf van zijn zes medegedecoreerden samen met de burgemeester op een mooie toekomst voor Maastricht.

Levenswerk

De 36-jarige Mermi, van Turkse komaf, is sinds 2014 eigenaar van het bedrijf Ambulante Hulpverlening Maatschappelijk Werk (AHMW) in Maastricht. Als maatschappelijk werker en sociaal betrokken ondernemer maakt hij er zijn levenswerk van om bruggen te bouwen tussen culturen en het bestrijden van armoede.

Kledingbank

Het SPM-raadslid was lange tijd vrijwilliger bij de Tevhid Stichting/Multicultureel Centrum in Maastricht. Hij heeft een Kledingbank, die uit eigen zak wordt gefinancierd. Volgens degene(n) die de koninklijke onderscheiding heeft (hebben) aangevraagd is Mermi ‘een steun voor vele mensen in de stad, met name voor de allochtonen’, een opvatting die sinds een paar maanden officieel door koning Willem-Alexander wordt gedeeld.

Back To Top
×Close search
Zoeken