skip to Main Content

Motie SPM over zelfstandigheid Theater aan het Vrijthof haalt ruime meerderheid

Motie SPM Over Zelfstandigheid Theater Aan Het Vrijthof Haalt Ruime Meerderheid

De motie van de Senioren Partij Maastricht waarin het college van B en W wordt verzocht om nog voor het einde van het jaar meer duidelijkheid te geven over de gevolgen van een verzelfstandiging van het Theater aan het Vrijthof is met grote meerderheid van stemmen. Achter de motie, die mede was ingediend door het CDA, de VVD, GroenLinks en Partij Veilig Maastricht, schaarden zich dertig raadsleden. Slechts zes waren tegen.

Cultureel ondernemen

Verzelfstandiging is belangrijk, omdat het het theater meer mogelijkheden biedt om cultureel te ondernemen. Nu mag het Theater aan het Vrijthof als onderdeel van de gemeente bijvoorbeeld geen sponsorgelden aannemen. Daarnaast komt het theater in de huidige opzet niet in aanmerking voor subsidie .

Vier alternatieven

Op dit moment zijn vier alternatieven aan de orde: het theater zou intern kunnen verzelfstandigen binnen de gemeente Maastricht. Er zo een stichting of een BV aan kunnen worden vastgekoppeld. Er zou een samenwerking kunnen worden aangegaan met andere podia in Zuid-Limburg. Tot slot behoort ook exploitatie door MECC Maastricht tot de mogelijkheden. Uit een eerste onderzoek blijkt dat met name variant twee en drie veel mogelijkheden bieden.

Voor- en nadelen

Naar aanleiding van de motie van gisteren komt er dus een vervolgonderzoek. Daarin zal nader worden ingegaan op de vraag welke samenwerkingsverbanden voor het Theater aan het Vrijthof met meest efficiënt en effectief zijn. Daarbij moeten ook alle voor- en nadelen op tafel komen.

 

Lees ook de toelichting op de motie, die is vervat in onderstaande opinie:

 

OPINIE: Angst is een slechte raadgever, ook als het gaat om het Theater aan het Vrijthof

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken