skip to Main Content

Na ‘asociale huren’ Sint Gerlachus ook politieke zorgen om De Beyart

Na ‘asociale Huren’ Sint Gerlachus Ook Politieke Zorgen Om De Beyart

De ‘asociaal hoge huurprijzen’ die worden gevraagd voor een appartement in residentie Sint Gerlachus aan de Bieslanderweg, hebben tot veel verontwaardiging geleid. Niet alleen bij de fracties van de Senioren Partij Maastricht, GroenLinks en de PvdA in de Maastrichtse gemeenteraad; ook onder buurtbewoners is het het gesprek van de dag. Sommigen nemen zelfs het woord ‘vastgoedmaffia’ in de mond. De Duitse eigenaar rekent niet alleen huurtarieven die honderden euro’s hoger liggen dan aanvankelijk was aangekondigd, ook de huurcontracten die (toekomstige huurders) krijgen voorgelegd, deugen voor geen meter en zijn volgens de drie raadsfracties op sommige punten zelfs in strijd met de richtlijnen voor goed verhuurdersschap.

Broeders van Maastricht

Inmiddels bestaat er ook bezorgdheid over een ander prestigieus Maastrichts project. Het gaat om De Beyart, het monumentale woonzorgcentrum van de ‘broeders van Maastricht’ aan de Brusselsestraat in het centrum van de stad. Het pand staat volgens de drie raadsfracties op het punt om door de broeders te worden verkocht zorginvesteerder Secufund Investment.

Prachtige groene omgeving

In een brief met schriftelijke weten aan het college van B en W laten SPM, GroenLinks en PvdA weten dat ze niet op voorhand van durven uit te gaan dat de betrokken investeerder zich hier wel aan zijn belofte houdt. ,,Een prachtige groene woonomgeving voor de bewoners op een zeer groene en dus ook gewilde locatie. Wij hebben echter de kater rond Residentie Gerlachus nog volop op ons netvlies. En willen ervoor waken dat hier hetzelfde gaat gebeuren (als bij Sint Gerlachus, red.)”

Ook voor de smalle beurs

In hun brief dringen de drie fracties er bij het college op aan om een oogje in het zeil te houden en er in elk geval voor zorg te dragen dat het woonzorgcomplex (wozoco) ook toegankelijk is voor mensen met een smalle beurs. Daarnaast vragen ze of het college erop wil toezien dat de afspraken die de investeerder heeft gemaakt ook daadwerkelijk worden nagekomen. Bovendien zou het college moeten waarborgen dat de zorg voor de huidige bewoners betaalbaar blijft.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken