skip to Main Content

OPINIE Maastricht kan nu laten zien wat chariteit betekent

OPINIE Maastricht Kan Nu Laten Zien Wat Chariteit Betekent

Met de maatregelen die vanaf nu gelden om het coronavirus af te remmen kan Maastricht laten zien dat het ook kan waarmaken wat altijd wordt beweerd, vindt John Steijns.

Door John Steijns

Maastricht, de stad van de chariteit, is een stad waar mensen van oudsher iets voor elkaar over hebben. De nieuwe maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, doen ook een beroep op de onderlinge saamhorigheid van de Maastrichtenaren.

Volste vertrouwen

Het verbieden van alle samenkomsten en evenementen tot ten minste 1 juni is niet leuk, maar wel in het belang van ons allemaal. Ik heb er het volste vertrouwen in dat alle Maastrichtenaren, jong en oud, deze maatregel zullen naleven. Voor zichzelf, voor hun omgeving, maar ook voor de samenleving als zodanig. Naleving is ook van groot belang om te voorkomen dat onze burgemeester op basis van een noodverordening moet gaan ingrijpen.

Frisse neus halen

Ik zou dan ook iedereen willen oproepen: blijf zoveel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk als u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Een frisse neus halen kan gelukkig nog altijd. Laten we hopen dat die mogelijkheid blijft bestaan.

Discipline opbrengen

Om te voorkomen dat de hele samenleving verplicht op slot gaat – zoals bijvoorbeeld in Italië – is het van belang dat we de discipline opbrengen om de maatregelen die nu van kracht zijn ook naleven. Om ouderen en chronisch zieken – juist in deze tijd! – niet nodeloos in de problemen te brengen, is de inspanning om ten minste anderhalve meter afstand van elkaar te houden niet te veel gevraagd. Of dit nu op straat is, in de supermarkt of in de bus. Maastricht zou Maastricht niet zijn als dit niet zou lukken. De stad kan nu laten zien wat chariteit betekent.

 

John Steijns is fractievoorzitter van de Senioren Partij Maastricht in de Maastrichtse gemeenteraad

 

Back To Top
×Close search
Zoeken