skip to Main Content

Oproep Seniorenpartij over verlenging rijbewijs vindt gehoor bij B en W

Oproep Seniorenpartij Over Verlenging Rijbewijs Vindt Gehoor Bij B En W

Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht heeft gehoor gegeven aan de oproep van de Senioren Partij Maastricht om ouderen beter te informeren als het gaat om de verlenging van het rijbewijs.

Kwiek

Met een gerichte voorlichtingspublicatie in de jongste editie van het blad Kwiek – november 2019 – komt het college tegemoet van de Seniorenpartij om aandacht te geven aan dit probleem, aldus fractievoorzitter John Steijns.

Isolement

In mei van dit jaar trok de fractie bij de gemeente Maastricht aan de bel omdat ze in toenemende signalen ontving dat Maastrichtse ouderen werden geconfronteerd met een extreme lange wachttijd bij het verlengen van hun rijbewijs. Sommigen van hen kwamen zelfs enkele maanden zonder geldig rijbewijs te zitten. Volgens de Seniorenpartij zou deze ontwikkeling ervoor kunnen zorgen dat ouderen die afhankelijk zijn van een auto in een sociaal isolement terechtkwamen.

Erg blij

,,We zijn erg blij dat eindelijk aandacht wordt gegeven aan een stappenplan met betrekking tot de verlenging van het rijbewijs voor ouderen”, zegt John Steijns in een reactie op de publicatie in Kwiek. De gemeente maakt duidelijk waar kan men informatie kan inwinnen, wat zijn de kosten en wat iemand moet ondernemen als er een medische keuring of rijtest nodig is voor de verlenging van het rijbewijs.”

Helder

Wil een burger een rijbewijs aanvragen, dan kan hij voor informatie en advies hierover altijd contact zoeken met de gemeente via het Gemeenteloket of telefonisch via nummer 14043. ,,Heldere informatie”, aldus Steijns. ,,Nu is het aan het CBR de wachtlijsten weg te werken, zodat onnodig wachten wordt voorkomen.”

 

Back To Top
×Close search
Zoeken