skip to Main Content

Kantine VV Scharn opnieuw gekraakt: SPM en CDA dringen aan op actie

Kantine VV Scharn Opnieuw Gekraakt: SPM En CDA Dringen Aan Op Actie

De Senioren Partij Maastricht wil dat de gemeente in actie komt om een groep krakers zo snel mogelijk weg te krijgen uit de voormalige kantine van voetbalclub Scharn aan de Molenweg. Dat blijkt uit een brief met schriftelijke vragen aan het college van B en W, die is ondertekend door de fractievoorzitters John Steijns (SPM) en Niels Peeters (CDA).

Zwerfjongeren

In de brief spreken beide politici hun verbazing uit over het feit dat het enkele zwerfjongeren kennelijk toch weer is gelukt om hun intrek in het leegstaande gebouw te nemen. De Maastrichtse rechtbank bepaalde vorig jaar dat de jongeren het gekraakte pand moesten verlaten, omdat het voormalige clubhuis en de velden eromheen bestemd waren voor scoutinggroep Anne Frank-St. Jan (scouting Heer). Die zal al geruime tijd dringend te wachten op een verhuizing.

Ontmoetingsplek

Maar nu zijn de krakers dus weer terug is in de oude kantine van VV Scharn. ‘Onbegrijpelijk’, zo verwoorden de fractievoorzitters Steijns en Peeters de mening van hun fracties. Ze wijzen erop dat de buurt en scouting Heer druk bezig zijn om het gebouw en het omliggende terrein om te vormen tot een buurtpark en ontmoetingsplek ten behoeve van de hele wijk.

Anti-kraakbedrijf

Uit de brief aan het college blijkt verder dat de Seniorenpartij en het CDA vinden dat leegstaande panden die eigendom zijn van de gemeente beter dienen te worden beveiligd, bijvoorbeeld door ze in beheer te geven bij een anti-kraakbedrijf. Nutsvoorzieningen bij langdurige leegstand afsluiten is volgens Steijns en Peeters eveneens een optie. Het in stand houden van de gas-, water-, en lichtvoorziening is immers een extra prikkel om te gaan kraken, schrijven ze.

Niet de dupe

De beide politici dringen er bij het college op aan om scouting Heer niet de dupe te laten worden van het feit dat de oude sportkantine nu opnieuw gekraakt is. Ook willen ze weten in hoeverre de nieuwe kraak van invloed is op de herontwikkeling van het terrein.

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken