skip to Main Content

Politieke druk inzake residentie Gerlachus leidt tot uitvoerig verhaal in De Limburger

Politieke Druk Inzake Residentie Gerlachus Leidt Tot Uitvoerig Verhaal In De Limburger

De druk vanuit de Maastrichtse politiek om te voorkomen dat de verhuurder van (zorg)appartementen in residentie Gerlachus aan de Bieslanderweg vrij spel krijgt en ‘onacceptabel hoge huurprijzen’ in rekening kan brengen groeit met de dag. Ook Dagblad De Limburger heeft de zaak opgepakt. De krant is bij de verhuurder (die handelt namens de Duitse eigenaar) verhaal gaan halen, maar deze heeft tot dusverre niet gereageerd.

In strijd met toezeggingen

De huurprijzen, oplopend tot 1850 euro voor de duurste appartementen, zijn volgens de Senioren Partij Maastricht, de PvdA en GroenLinks in de Maastrichtse gemeenteraad in strijd met toezeggingen van de Duitse eigenaar. Die verklaarde vorig jaar in Dagblad De Limburger dat de op dat moment gangbare huurprijzen (tussen de 600 en 800 euro) na de verbouwing gehandhaafd zouden worden.

Verontwaardiging

Inmiddels is er ook verontwaardiging over het huurcontract dat de verhuurder aan potentiële huurders voorlegt. De inhoud van het document zou volgens de drie gemeenteraadsfracties in strijd zijn met de wet. Voor de Senioren Partij Maastricht, GroenLinks en de PvdA reden om bij het college van B en W aan de bel te trekken middels het stellen van aanvullende schriftelijke vragen.

 

Meer bij Dagblad De Limburger:

 

Maastrichtse partijen willen opheldering over ‘onwettelijke contracten en onacceptabele huurprijzen’ Residentie Gerlachus

 

Back To Top
×Close search
Zoeken