skip to Main Content

Punt voor Seniorenpartij: Maastricht krijgt prijs voor gehandicapte sporter

Punt Voor Seniorenpartij: Maastricht Krijgt Prijs Voor Gehandicapte Sporter

De gemeente Maastricht is bereid om bij de jaarlijkse uitroeping van de Maastrichtse sportman, sportvrouw en sportploeg in het vervolg ook ‘de mindervalide sporter van het jaar’ in het zonnetje te zetten. Dat antwoordt de Maastrichtse wethouder Bert Jongen (D66, Onderwijs, Jeugdzorg, Studentenstad en Sport) op vragen van de Senioren Partij Maastricht.

Het antwoord is een mooie opsteker voor SPM-raadslid Jos Boelen. Hij had de mogelijkheid om jaarlijks ook een gehandicapte Maastrichtse sporter te eren eind vorige maand bepleit in een brief met schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

Prijzenregen

Het idee van Senioren Partij Maastricht om de jaarlijkse prijzenregen voor sporters uit te breiden is ingegeven door de gedachte ‘dat iedere inwoner van Maastricht blijvend gestimuleerd moet worden om deel te nemen aan toegankelijke en veilige beweeg- en sportactiviteiten op een voor hem of haar passend individueel niveau’.

Evenwichtig

Een en ander zou volgens de Seniorenpartij betekenen dat in de onafhankelijke jury ook een vertegenwoordiger uit de doelgroep plaats zou moeten nemen, aldus Boelen in zijn brief. Maar dat laatste ziet het Maastrichtse college voorlopig niet zitten, zo blijkt uit het antwoord van de wethouder. ,, De huidige vakjury beschikt over voldoende deskundigheid en is evenwichtig samengesteld om zich een beeld te vormen en een voordracht te doen in de categorie mensen met een beperking”, aldus wethouder Jongen.

Back To Top
×Close search
Zoeken