skip to Main Content

Raadslid/verbinder Halil Mermi krijgt groot compliment van Dagblad de Limburger

Raadslid/verbinder Halil Mermi Krijgt Groot Compliment Van Dagblad De Limburger

Opnieuw heeft de Senioren Partij Maastricht een compliment gekregen van Dagblad de Limburger. Was het medio maart het ‘zeer gemotiveerde en altijd keurige’ Maastrichtse raadslid Henny Willems die een aai over de bol kreeg in de veelgelezen zaterdagrubriek Allebonneur, dit weekend gaan alle egards in de betreffende rubriek regelrecht naar Halil Mermi.

Saamhorigheid

Het jongste lid van de SPM-fractie schreef de afgelopen week een vlammende opinie, waarin hij mensen van alle geloven en gezindten opriep om – zeker in deze moeilijke tijd – nader tot elkaar te komen en elkaar ook op te zoeken. ‘Terrorisme en corona kennen geen religie of nationaliteit’, luidde de kop boven zijn ‘oproep tot saamhorigheid’.

Verbinder

Mermi, die in de Maastrichtse politiek bekendstaat als ‘verbinder’ (dit in navolging van oud-wethouder André Willems, zijn grote voorbeeld en politieke leermeester, die in 2018 overleed) kreeg veel goede en hartverwarmende reacties op zijn verhaal, dat flink gedeeld werd op de social media.

Tegeltjeswijsheid

Ook verslaggever Joos Philippens van Dagblad de Limburger nam kennis van de kop boven het artikel. Hij betitelt de frase als een ‘frappant zinnetje’ en een ‘zin die stemt tot nadenken’. Scherp als hij altijd is, vergeleek Philippens de wijze woorden van Halil Mermi, met een ‘tegeltjeswijsheid’, een levenswijsheid die je in vroeger tijden vaak tegenkwam op een tegeltje boven de schouw.

Lokale filosoof

Opmerkelijk genoeg schreef Philippens in zijn stuk in Allebonneur dat ‘we mogelijk nooit weten’ wie de auteur is van de zin en (en dus van het bijbehorende artikel). Dit omdat een nadere toelichting zou ontbreken. Voorlopig houdt hij het op een ‘lokale filosoof’. Gelet op het feit dat originele filosofische gedachten honderden, zo niet duizenden jaren meegaan, beschouwt de fractie van de Senioren Partij Maastricht het stuk van Philippens als een compliment dat Mermi in zijn zak kan steken.

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken