skip to Main Content

Senioren Partij Maastricht blij dat meer mkb’ers compensatie kunnen krijgen

Senioren Partij Maastricht Blij Dat Meer Mkb’ers Compensatie Kunnen Krijgen

De Senioren Partij Maastricht is verheugd dat het ministerie van Economische Zaken de regeling waarbij ondernemers aanspraak kunnen maken op een eenmalige financiële tegemoetkoming van 4.000 euro heeft uitgebreid. Vanaf morgen kunnen niet alleen horeca-ondernemers, maar ook bijvoorbeeld eigenaren van kleding- en schoenenwinkels van de financiële hulp door de overheid gebruikmaken.

Eenmalige bijdrage

De Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) is een van de negen economische noodmaatregelen die het kabinet genomen heeft. De tegemoetkoming van 4.000 euro is in principe eenmalig en onder meer bedoeld om ondernemers in staat te stellen hun vaste lasten te betalen.

Eindelijk duidelijkheid

,,We zijn blij dat er nu duidelijkheid is”, zegt SPM-fractievoorzitter John Steijns. ,,Ook vanuit onze achterban hebben wij klachten gekregen van mensen uit het mkb die niet wisten waar ze aan toe waren. Veel ondernemers hebben aangegeven dat de regeling niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat zou betekenen. Nu het loket waar ondernemers een aanvraag kunnen indienen voor de regeling ruim een week open is, bleek bovendien dat veel mkb-ondernemers niet in aanmerking kwamen voor deze eenmalige tegemoetkoming. Dat laatste is nu gelukkig rechtgezet.”

Behoud winkelaanbod

Als gevolg van de coronacrisis hebben bijvoorbeeld veel marktkooplieden hun omzet met bijna honderd procent zien teruglopen, aldus Stejns. ,,De schoenenbranche en de textiel- en kledingbranche zitten in hetzelfde schuitje. Ook ondernemers die hun activiteiten hebben moeten staken omdat de grenzen gesloten zijn, kunnen nu gemakkelijker een beroep doen op de compensatieregeling. Gelukkig maar; het is in elk geval een lichtpuntje in deze donkere tijden, zeker ook voor een stad als Maastricht. Hoewel faillissementen niet zijn uit te sluiten, zullen wij ons als Senioren Partij Maastricht inzetten voor het behoud van een gevarieerd winkelaanbod, zowel in de binnenstad als daarbuiten.”

Back To Top
×Close search
Zoeken