skip to Main Content

Senioren Partij Maastricht blij met komst van Witte Anjer Perkje

Senioren Partij Maastricht Blij Met Komst Van Witte Anjer Perkje

In navolging van veel andere gemeenten in Nederland krijgt ook Maastricht een parkje met witte anjers als erkenning en waardering voor de Nederlandse oorlogsveteranen. Dat is gisteren besloten tijdens de gemeenteraadsvergadering. Het voorstel is afkomstig van het CDA, maar al voor aanvang van de vergadering was het duidelijk dat het idee op brede steun kon rekenen. Ook het college van B en W staat positief ten opzichte van het bijzondere bloemenperkjes, waarvan er ook in Limburg al een aantal zijn. Wethouder John Aarts zegde toe komend najaar met een financieel voorstel te zullen komen.

Waardering en erkenning

het Nationaal Comité Veteranendag heeft alle Nederlandse gemeenten opgeroepen om zo snel mogelijk een Witte Anjer Perkje in te richten. Fractievoorzitter John Steijns is blij dat Maastricht werk maakt van die oproep. ,,De SPM heeft dit voorstel gesteund omdat het naast waardering ook een erkenning betekent voor wat de militairen in dienst van de Nederlandse krijgsmacht en de voormalige Koninklijk Nederlands-Indisch leger voor Nederland hebben gedaan. Deze militairen hebben zich naar eer en geweten en met ziel en zaligheid ingezet voor ons allemaal.”

Oorlogen en vredesmissies

Tussen 1940 en 2021 zijn ruim 675.000 Nederlandse militairen ingezet in oorlogen en bij meer dan honderd vredesmissies. In Maastricht wonen 352 veteranen die de dienst verlaten hebben. Daarnaast zijn er nog heel wat veteranen die nog een functie binnen de krijgsmacht hebben.

Informatiebord

Waar het te realiseren Witte Anjer Perkje moet komen, is nog niet duidelijk. De geschikte locatie wordt bepaald in samenspraak met de veteranen zelf. Bij dit perkje komt een informatiebord met daarop uitleg over de betekenis van het symbool van de witte anjer en veteranen.

 

Back To Top
×Close search
Zoeken