skip to Main Content

Senioren Partij Maastricht blij met mogelijkheid verwerven snippergroen

Senioren Partij Maastricht Blij Met Mogelijkheid Verwerven Snippergroen

Maastrichtse huiseigenaren (of eigenaren van een stuk land) kunnen zich nog altijd melden voor aankoop van zogenoemd snippergroen. Dit zijn kleine groenstroken die nu nog eigendom zijn van de gemeente Maastricht, maar tegen een ‘vriendenprijs’ kunnen worden aangekocht door eigenaren van belendende percelen, die op die manier op kleine schaal hun grondbezit kunnen uitbreiden.

Aanvraagformulier

Om de regeling kracht bij te zetten heeft de gemeente een speciaal aanvraagformulier ontwikkeld, dat digitaal kan worden ingevuld via de website van de gemeente. Mensen worden dus niet meer actief benaderd, zo is inmiddels duidelijk.

Vaste verkoopprijs

De verkoopprijs is door het college vastgesteld op 75 euro per vierkante meter. Deze prijs geldt voor de aankoop met een oppervlakte tot 150 vierkante meter. Daar komt wel nog 2 procent overdrachtsbelasting en notaris- en kadasterkosten bij. Voor percelen snippergroen die groter zijn dan 150 vierkante meter wordt de waarde van bepaald door een onafhankelijk taxateur.

Woongenot

De Senioren Partij Maastricht juicht de mogelijkheid voor particulieren om snippergroen te verwerven toe. ,,Onze fractie is van mening dat de aankoop een bijdrage kan leveren aan het woongenot van mensen in buurten en wijken”, aldus fractievoorzitter John Steijns.

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken