skip to Main Content

Seniorenpartij blij met tijdelijke huurvrijstelling sportcomplexen

Seniorenpartij Blij Met Tijdelijke Huurvrijstelling Sportcomplexen

Sportaccommodaties die vanwege de coronacrisis verplicht de deuren hebben moeten sluiten en eigendom zijn van de gemeente Maastricht, zijn geen gebruikersvergoeding (huur) verschuldigd, zolang de crisis voortduurt. Dat heeft wethouder Bert Jongen (D66, Sport) laten weten aan de vertegenwoordigers van de accommodaties.

Noodverordening

Door de regering is het besluit genomen om alle sportaccommodaties verplicht te sluiten in kader van de bestrijding van het coronavirus. De sluiting is bovendien verplicht op basis van de noodverordening van de veiligheidsregio Zuid-Limburg.

Geen inkomsten

De Senioren Partij Maastricht is blij met de aankondiging van de wethouder. ,,In een persoonlijk gesprek heb ik de bij de wethouder onder de aandacht gebracht dat er in de gebruikersovereenkomst niets is opgenomen met betrekking tot de bijzondere situatie waarin we nu verkeren”, aldus SPM-fractievoorzitter John Steijns. ,,De tijdelijke vrijstelling van het betalen van huurpenningen gaan aanzienlijk verder dan het eerdere besluit van het college van B en W om de gedupeerde drie maanden uitstel te verlenen. Voor sportaccommodaties is dat goed nieuws. Met dit besluit voorkomt het college dat verenigingen en sportorganisaties – die gedurende deze tijd geen inkomsten hebben – in grote financiële problemen komen. De Senioren Partij Maastricht stelt de genomen beslissing dan ook zeer op prijs.”

Bezuinigingen

Keerzijde is wel dat het geld dat nu niet binnenkomt bij de gemeente later dit jaar aanleiding kan geven tot (nog) forsere bezuinigingen, aldus Steijns. ,,Een punt van zorg in dit kader blijft de gemeentelijke huishouding. We zullen rekening moeten houden met een inkomstenderving van circa 225.000 euro voor elke maand dat de accommodaties verplicht gesloten moeten blijven. Ik vertrouw er voorlopig op dat we daar ook een oplossing voor zullen vinden, maar makkelijk wordt het zeker niet.”

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken