skip to Main Content

Seniorenpartij blijft vechten tegen armoede en sociale uitsluiting

Seniorenpartij Blijft Vechten Tegen Armoede En Sociale Uitsluiting

De Senioren Partij Maastricht blijft zich ook de komende jaren volop inzetten om de (stille) armoede in de stad een halt te kunnen toeroepen en het aantal mensen dat moet rondkomen van een inkomen onder het bestaansminimum terug te dringen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de fractie van de Seniorenpartij in de Maastrichtse gemeenteraad. Het stuk is vandaag gepresenteerd tijdens de zogeheten ledenraadpleging in Hotel Van der Valk Maastricht.

Bittere noodzaak

De laatste jaren is in Maastricht het aantal huishoudens dat in armoede leeft gegroeid. Maastricht zit wat dat betreft met 13,7 procent (circa 9.500 huishoudens) ver boven het gemiddelde. ,,Het op peil houden van het armoedebeleid is bittere noodzaak”, zegt fractievoorzitter John Steijns naar aanleiding van de armoede-paragraaf in het jaarverslag van zijn partij. ,,Met wethouder Jim Janssen – hij heeft onder meer het participatie- armoede- en ouderenbeleid in zijn portefeuille – zijn we ervan verzekerd dat aan het standpunt van de Seniorenpartij inzake armoede binnen het college goed gehoord wordt. Uiteraard blijven wij ook als fractie extra aandacht geven aan stille armoede en de sociale uitsluiting die daarmee gepaard gaat.”

Meer maatwerk

De Senioren Partij Maastricht maakt zich onder meer sterk voor een betere schuldhulpverlening. Meer maatwerk en meer regie op samenwerking tussen instanties zouden daarbij volgens de partij uitgangspunten moeten zijn.

Back To Top
×Close search
Zoeken