skip to Main Content

Seniorenpartij dringt aan op meer duidelijkheid over nieuwe parkeerautomaten

Seniorenpartij Dringt Aan Op Meer Duidelijkheid Over Nieuwe Parkeerautomaten

De Senioren Partij Maastricht vindt dat de burgers van Maastricht zo snel mogelijk nader moeten worden geïnformeerd over de manier waarop de nieuwe parkeerautomaten in de stad dienen te worden gebruikt. Dat staat in een brief met schriftelijke vragen over de nieuwe parkeermeters, die SPM-raadslid Halil Mermi vandaag naar het college van B en W gestuurd heeft.

Gehandicaptenkaart

Volgens het raadslid heeft de Seniorenpartij signalen ontvangen dat er ook onder de burgers van Maastricht nog veel onduidelijkheid over de nieuwe zuilen. Met name houders van een gehandicaptenkaart zouden lang niet in alle gevallen weten waar ze aan toe zijn. Volgens de Senioren Partij Maastricht is het wenselijk dat zij apart worden geïnformeerd over de veranderingen.

Kentekensysteem

Deze en volgende maand worden alle ruim vierhonderd parkeermeters in de stad vervangen. Er wordt daarbij gewerkt vanuit het centrum naar de buitenrand van de stad. Nieuw is dat de apparaten (met informatie in vier talen: Nederlands, Engels, Frans en Duits) werken met een kentekensysteem, waardoor een kaartje achter de voorruit leggen niet meer nodig is. Betalen kan met muntgeld, een bankpas of een speciale een app. Iedereen met een gehandicaptenparkeerkaart, parkeert de eerste drie uur gratis door een blauwe schijf achter zijn vooruit te leggen, maar volgens raadslid Mermi weten veel houders van een gehandicaptenkaart niet wat zij moeten doen om langer te kunnen parkeren.

Landelijke database

De gemeente registreert de ingevoerde kentekens tijdelijk in een landelijke database. Volgens informatie op de site Maastrichtbereikbaar.nl scannen medewerkers van het team Handhaving van de gemeente het kenteken van de geparkeerde auto om te kijken of er betaald is.. De scanner vraagt de gegevens op bij de landelijke database. Volgens Maastrichtbereikbaar.nl worden de kentekengegevens alleen gebruikt als blijkt dat er niet betaald is en er dus een boete moet worden uitgeschreven. Volgens raadslid Mermi is echter nog onduidelijk hoe lang de kentekengegevens worden opgeslagen. Ook wil hij weten wie er allemaal toegang hebben tot de opgeslagen kentekengegevens.

 

Foto: Maastrichtbereikbaar.nl

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken