skip to Main Content

Senioren Partij Maastricht: drive-in bioscoop bij hoofdparkeerplaats MECC verdient een kans

Senioren Partij Maastricht: Drive-in Bioscoop Bij Hoofdparkeerplaats MECC Verdient Een Kans

Een creatief idee. Zo noemt de fractie van de Senioren Partij Maastricht het plan van de Maastrichtse ondernemers Roy Prikken en James von Berg om de parkeerplaats P4 van MECC Maastricht, vlak voor de hoofdingang van het gebouwencomplex, tijdelijk om te toveren tot drive-in bioscoop, waar actuele bioscoopfilms kunnen worden vertoond.

Tal van partners

Om de nieuwe uitdaging daadwerkelijk gestalte te kunnen geven, hebben beide initiatiefnemers inmiddels gesprekken gevoerd met tal van mogelijke partners. Behalve MECC Maastricht zijn dat Pathé Bioscopen, Hanos Groothandel, L1, en verhuurbedrijf Boels.

Geen overlast

Voordat beide ondernemers hun idee voorlegden aan de gemeente, hebben ze eerst zorgvuldig gekeken of een en ander snel een en ander technisch snel konden worden uitgevoerd. De mogelijkheid om via een FM-radiosignaal het geluid rechtstreeks naar de auto’s te zenden, voorkomt dat er sprake zal zijn van geluidsoverlast. MECC Maastricht beschikt over een eigen zendvergunning, dus dat hoeft geen beletsel te zijn.

Extra omzet MECC

Prikken en Von Berg hebben in hun plannen bijzondere aandacht gegeven aan het thema veiligheid. Zo is onder andere uitgewerkt dat bezoekers uitsluitend in hun eigen auto (met daarin maximaal twee personen) toegang kunnen krijgen tot het parkeerterrein van het MECC, op basis van reservering. Het initiatief zou dus ook extra inkomsten kunnen genereren voor het MECC gedurende de periode dat het complex als gevolg van een verbouwing goeddeels dicht is. Op het terrein kan een capaciteit worden gecreëerd van tussen de 150 en 175 auto’s.

Zoeken naar ruimte

De Senioren Partij Maastricht ondersteunt het idee van harte en hoopt dat de gemeente volop meewerkt. Fractievoorzitter John Steijns: ,,Onze fractie beschouwt de uitdaging die beide ondernemers hebben uitgewerkt als voorbeeld voor innovatieve creativiteit. Dat alleen al verdient een maximale inspanning van de gemeente om te zoeken naar de ruimte die de landelijke wetgeving biedt. Het idee sluit aan bij het streven om bioscopen vanaf 1 juni geleidelijk weer open te laten gaan. Je kunt natuurlijk niet voorzichtig genoeg zijn, maar het zou wat ons betreft zonde zijn als een creatief idee als dit geen eerlijke kans geboden wordt.”

 

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken