skip to Main Content

Senioren Partij Maastricht heeft groot vertrouwen in beoogd wethouder Anita Bastiaans

Senioren Partij Maastricht Heeft Groot Vertrouwen In Beoogd Wethouder Anita Bastiaans

De Senioren Partij Maastricht is verheugd dat sociaal onderneemster Anita Bastiaans bereid is om als zesde wethouder plaats te nemen in het college van B en W. Bastiaans, die geen politieke ervaring heeft en bovendien partijloos is, neemt de ‘sociale’ portefeuille over van de eerder dit jaar opgestapte Mara de Graaf (SP). Deze portefeuille wordt goeddeels in beslag genomen door de WMO, een landelijke gedecentraliseerde regeling die in Maastricht als gevolg van forse kostenoverschrijdingen een hoofdpijndossier geworden is.

Ontwikkelplek

Bastiaans geniet in Maastricht grote bekendheid als leidinggevende en manager binnen de zorg en publieke sector. In 2016 richtte ze het succesvolle Athos op, een sociale en creatieve ontmoetings- en ontwikkelplek voor Maastrichtse inwoners.

Ideale persoon

Volgens SPM-fractievoorzitter John Steijns is de 50-jarige Bastiaans mede door haar bestuurlijke ervaring ‘de ideale persoon om de WMO beheersbaar en betaalbaar te houden’. Steijns: ,,Het gaat een behoorlijke klus worden. Maar de wetenschap dat zij de Maastrichtse situatie heel goed kent, draagt zonder meer bij aan een positief gevoel. Wij zijn dus blij met haar voordracht, die niet alleen gesteund wordt door de coalitie, maar in elk geval ook door de PvdA.”

Vrank en vrij

Het feit dat Bastiaans officieel geen politieke kleur bezit, is volgens Steijns een groot voordeel. ,,Het maakt dat zij vrank en vrij en met een frisse blik met deze zware portefeuille aan de slag kan. Ze heeft een schat aan ervaring beschikt bovendien over een groot lokaal en bovenregionaal netwerk. We hopen dat haar benoeming nog deze maand kan plaatsvinden.”

 

Zie ook het portret van Anita Bastiaans in de Limburger:

Nieuw gezicht zonder politieke ervaring in plaats van bestuurlijke dino als beoogd wethouder in Maastricht

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken