skip to Main Content

Senioren Partij Maastricht luidt noodklok over dreigend huisartsentekort

Senioren Partij Maastricht Luidt Noodklok Over Dreigend Huisartsentekort

De Senioren Partij Maastricht heeft het college van B en W gevraagd een standpunt in te nemen in verband met een dreigend tekort aan huisartsen in Maastricht. Dat blijkt uit een brief met schriftelijke vragen die is ingediend door SPM-raadslid Halil Mermi.

Praktijkondersteuners

Volgens het SPM-raadslid, in het dagelijks leven eigenaar van een bedrijf dat actief is in het maatschappelijk werk, krijgt zijn fractie geregeld signalen over huisartsentekorten. Nieuwe patiënten worden niet aangenomen omdat praktijken ‘vol’ zitten. Daarnaast worden in toenemende mate praktijkondersteuners ingezet voor huisconsulten. ,,De locaties, duur en omvang van de tekorten lopen uiteen. Landelijk onderzoek toont aan dat de problemen urgent zijn en ook Limburg stevent af op een flink tekort aan huisartsen. Ook in Maastricht moeten huisartsen steeds vaker een beroep doen op praktijkondersteuners”, aldus het raadslid in zijn brief.

Leefbaarheid buurten

Een tekort aan huisartsen in de gemeente is volgens Mermi om diverse redenen onwenselijk. In de eerste plaats voor de huisartsen en hun patiënten, maar het doet ook afbreuk aan de leefbaarheid in de Maastrichtse buurten, stelt hij. ,,De SPM is van mening dat toegang tot de (gezondheids)zorg van essentieel belang is voor een leefbare buurt. De huisarts is daarbij een onmisbare schakel”, schrijft hij aan het college van B en W.

Zorginfrastructuur

Hij vraagt zich af of burgemeester en wethouders de ontwikkeling van het tekort aan huisartsen in Maastricht wel goed in kaart hebben gebracht. Ook wil hij weten wat het college wil gaan doen om het tij te keren en daarmee de zorginfrastructuur te waarborgen. De SPM stelt zich op het standpunt dat de huisarts in tal van wijken een onmisbare schakel is, met name voor ouderen en mensen met een beperking.

Back To Top
×Close search
Zoeken