skip to Main Content

Senioren Partij Maastricht: na opstappen SP-wethouder vol vertrouwen verder

Senioren Partij Maastricht: Na Opstappen SP-wethouder Vol Vertrouwen Verder

De fractie van de Senioren Partij Maastricht (SPM) betreurt het besluit van de SP om uit het college van B en W te stappen. Tegelijkertijd is ze ervan overtuigd dat de vijf overgebleven partijen die samen de Maastrichtse coalitie vormen, er alles aan blijven doen om een oplossing te vinden voor de oplopende tekorten binnen het sociaal domein. ,,Ons uitgangspunt is altijd geweest dat Maastricht en sociale stad is en dat ook moet blijven”, reageert SPM-fractievoorzitter John Steijns. Onder andere op grond van deze visie zijn we de samenwerking met onze coalitiegenoten aangegaan en daar zullen we ook aan vasthouden. Ik heb overigens niet het gevoel dat de andere partijen er heel anders inzitten dan wij: we zullen het samen moeten doen.”

Kritisch KPMG-rapport

De SP Maastricht liet vanmorgen in een persbericht weten dat Mara de Graaf vertrekt als wethouder. De partij stapt daarmee uit het college, dat nu nog wordt gesteund door vijf partijen in de raad. Reden voor het vertrek van De Graaf zijn de hoogopgelopen tekorten op het sociaal domein. Het ontstaan daarvan wordt uitgebreid geanalyseerd in een uiterst kritisch KPMG-rapport.

Geen gemakkelijke opgave

Volgens SPM-fractievoorzitter Steijns hebben de coalitiepartijen het probleem volledig onderkend de conclusies en aanbevelingen van het rapport onderschreven. ,,Vandaaruit zijn we vol goede moed op weg om samen een oplossing te vinden. Ik ben er van overtuigd dat we die ook zullen vinden, al zal het geen gemakkelijke opgave zijn.”

Zwaar weer op komst

Hij en de vier andere fractievoorzitters van de Maastrichtse coalitiepartijen zitten overigens volledig op één lijn. ,,Wij weten dat er zwaar weer aankomt, maar kennen de voorstellen uit de pre-begroting nog niet. Een ding weten we zeker: wij staan voor een sociale stad, waarbij de positie van de meest kwetsbaren bij onze vijf partijen in goede handen is. Daar hoeft niemand aan te twijfelen”, schrijven Niels Peeters (CDA), John Steijns (SPM), Marlise Korsten (GroenLinks), Johan Pas (D66) en Michel Severijns (VVD), vanmorgen in een gezamenlijk persbericht naar aanleiding van het opstappen van Mara de Graaf als wethouder.

Gemiste kans

SPM-fractievoorzitter Steijns zegt de stap van De Graaf te respecteren, maar is ook van mening dat weglopen terwijl je net samen een traject heb afgesproken een gemiste kans is. ,,Politiek bedrijven is naar de mening van de Senioren Partij Maastricht niet weglopen voor problemen, maar ze benoemen. Vervolgens is het een uitdaging om samen een oplossing te vinden. Als het zonnig weer is, is het gemakkelijk ijsjes uitdelen. Maar in deze cruciale tijd heeft het geen pas om voor de feiten weg te lopen. We moeten aan het werk.”

 

Back To Top
×Close search
Zoeken