skip to Main Content

Senioren Partij Maastricht neemt hoed af voor groen buurtinitiatief Heer

Senioren Partij Maastricht Neemt Hoed Af Voor Groen Buurtinitiatief Heer

De Senioren Partij Maastricht is enorm te spreken over het initiatief van het Buurtnetwerk Heer (Buurt Platform Heer) om komende zaterdag 16 maart een ‘Groene Doedag’ te organiseren. Een team vrijwilligers gaat op diverse plekken aan de slag om de Maastrichtse wijk op te fleuren met bloemen en planten. Het initiatief vindt plaats in het kader van NLDOET, een landelijke vrijwilligersactie die gesteund wordt door het Oranjefonds.

Positieve invloed

,,Buurtnetwerken vervullen een belangrijke rol bij de vergroting van de sociale cohesie en hebben een positieve invloed op de wijze waarop mensen in een buurt met elkaar omgaan”, zegt fractievoorzitter John Steijns van de Senioren Partij Maastricht. ,,Een actief buurtnetwerk draagt bij aan een leefbare woonomgeving.”

Onder het motto ‘Samen verantwoordelijk voor een leefbare buurt’ maakt het Buurt Platform Heer zich onder meer sterk voor de aanleg van geveltuintjes en boomspiegels in de wijk.

Promotie

Tijdens de ‘Groene Doedag’ kunnen wijkbewoners die hun straat groener willen maken zich laten adviseren door buurtgenoten die gezegend zijn met ‘groene vingers’. Bij wijze van promotie doet het Buurtnetwerk aan de tien eerste bewoners die een geveltuintje willen realiseren de benodigde plantjes cadeau.

Met medewerking van de gemeente is het Buurtnetwerk volop aan de slag met de voorbereidingen voor de Groene Doedag. Zo worden langs de A2 in Heer meer dan driehonderd luchtzuiverende en geluiddempende klimaatplanten (Green Junkies) geplant. Deze actie komt mede tot stand dankzij een groot aantal sponsoren.

Opgefleurd

Aan de Demertstraat worden stukken snippergroen en boomspiegels opgeknapt. Daarnaast wordt begroeiing en groene aanslag bij elektrohuisjes verwijderd. De opgeschoonde borders in de Kloostertuin worden opgefleurd met kleurige planten.

 

Kijk hier voor alle praktische informatie over de Groene Doedag in Heer 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken