skip to Main Content

Senioren Partij Maastricht schaart zich achter scholenfusie maar blijft kritisch

Senioren Partij Maastricht Schaart Zich Achter Scholenfusie Maar Blijft Kritisch

De Senioren Partij Maastricht is net als de andere partijen in de gemeenteraad akkoord met het besluit van onderwijskoepel LVO om de Maastrichse scholengemeenschappen Sint-Maartenscollege en Porta Mosana College met ingang van 1 augustus 2020 op te laten gaan in één grote openbare scholengemeenschap in Maastricht-Oost.

Voorstander

De Senioren Partij Maastricht heeft in het verleden vaker laten weten voorstander te zijn van brede(re) scholengemeenschappen aan beide zijde van de Maas. In dit geval zal de fractie de gang van zaken echter kritisch blijven volgen.

Pluriform

Onderwijswoordvoerder Jos Boelen heeft in een stemverklaring namens de SPM laten weten een vinger aan de pols te houden, omdat er bij zowel ouders als leerlingen nog tal van aandachtspunten bestaan, onder meer op het gebied van levensbeschouwing. ,,Als openbare school heeft de fusieschool de verplichting om pluriform te zijn en recht te doen aan alle levensbeschouwelijke wensen die leerlingen en ouders hebben. Op deze wijze wordt ook de Rooms Katholieke levensbeschouwing en andere levensbeschouwelijke wensen gewaarborgd”, aldus Boelen.

Hoogwaardig

Volgens de Senioren Partij Maastricht is de scholenfusie evenwel de beste garantie dat Maastricht ook in de toekomst hoogwaardig voortgezet onderwijs blijft houden.

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken