skip to Main Content

Seniorenpartij blij met onderzoek dat burgemeester Penn volledig vrijpleit

Seniorenpartij Blij Met Onderzoek Dat Burgemeester Penn Volledig Vrijpleit

De fractie van de Senioren Partij Maastricht is blij met de conclusie van een onafhankelijk onderzoeksbureau dat de Maastrichtse burgemeester Annemarie Penn-te Strake zich bij de omstreden aankoop van een woning niet schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Haar integriteit is daardoor niet langer een punt van discussie is.

Shared Service Center

Dat zegt fractievoorzitter John Steijns naar aanleiding van een rapport van bureau Necker van Naem, dat vandaag verschenen is. Daarin wordt de gang van zaken rond de aankoop door de burgemeester van de woning van haar buurman in kaart gebracht. Afgelopen zomer ontstond veel ophef over de onroerend goed-transactie, met name omdat de burgemeester in zekere zin ook een zakelijke relatie met haar buurman had, omdat hij directeur was van het Shared Service Center, het overkoepelende kantoor van ambtenaren van Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen.

Politiek gevoelig

Volgens de onderzoekers is burgemeester Penn nergens in de fout gegaan. Wel had ze in een veel eerder stadium openheid moeten betrachten. Volgens Necker van Naem heeft de burgemeester de politieke gevoeligheid van de kwestie onderschat.

Geen verrassing

Voor de Senioren Partij Maastricht is de uitkomst van het onderzoek geen verrassing. ,,Dat de burgemeester op geen enkel moment met kwade bedoelingen heeft gehandeld of er een dubbelde agenda op heft nagehouden, is voor onze fractie eigenlijk altijd klip en klaar geweest”, aldus John Steijns. ,,Niettemin zijn we blij dat het onafhankelijke onderzoek haar volledig vrijpleit.”

Achteraf praten

De SPM-fractievoorzitter is het met de onderzoekers eens dat het handiger zou zijn geweest als burgemeester Penn de voorgenomen aankoop middels een korte melding had kenbaar gemaakt in het college van B en W en aan de gemeenteraad. ,,Maar eigenlijk is dat achteraf praten. Het doet namelijk niets af aan de integriteit van de burgemeester”, aldus Steijns. De uitkomst van het rapport geeft hem en zijn fractiegenoten het volste vertrouwen dat de samenwerking met burgemeester Penn op geen enkele wijze in het geding is, zo voegt hij eraan toe.

De uitkomsten van het onderzoek komen volgende week (dinsdag 3 december) aan de orde in de gemeenteraad. Aanvang 17.00 uur.

 

Meer over het onderzoek en het rapport van Necker van Naem bij Dagblad De Limburger:

 

‘Maastrichtse burgemeester was onhandig, maar integer bij aankoop woning van directeur ambtenarenkantoor’

 

Back To Top
×Close search
Zoeken