skip to Main Content

Seniorenpartij blij met provinciale campagne over bellen op de fiets

Met ingang van 1 juli gaat het verbod in op het gebruik van mobiele elektronische apparaten zoals de gsm, laptops of muziekspelers en camera’s. Dat verbod geldt niet alleen voor auto’s, brommers en motors maar ook voor fietsers. Om jongeren bewust te maken van het aankomend verbod heeft de Provincie Limburg de campagne ‘Smart op de fiets’. Doel van de campagne is jongeren (en anderen) te overtuigen dat als je aan het fietsen bent de smartphone thuishoort in de tas of de jas.

Verkiezingsprogramma

De fractie van de SPM in de Maastrichtse gemeenteraad juicht het provinciale initiatief van harte toe, zegt fractievoorzitter John Steijns. ,,In ons verkiezingsprogramma hebben wij het standpunt ingenomen dat de veiligheid voor fietsers moet worden vergroot. Het verbod op het gebruik van mobieltjes middels landelijke wetgeving draagt hieraan bij.”

Middelbare scholieren

Maar al te vaak zijn jongeren op hun fiets volop bezig met hun mobieltje, waardoor ze geen oog hebben voor hun omgeving, laat staan het verkeer, aldus Steijns. ,,Uit gegevens van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg blijkt dat met name middelbare scholieren de grootste groep vormt die vaak met de smartphone op de fiets zit. Bij  liefst één op de vijf verkeersongelukken waarbij lopende of fietsende jongeren betrokken zijn, is het gebruik van hun smartphone de oorzaak. Als brede stadspartij zijn wij blij met de nieuwe wetgeving, omdat het ook bijdraagt aan de veiligheid van jongeren in Maastricht.”

 

Back To Top
×Close search
Zoeken