skip to Main Content

Seniorenpartij blij met uitzetting krakers uit oud-voetbalkantine VV Scharn

Seniorenpartij Blij Met Uitzetting Krakers Uit Oud-voetbalkantine VV Scharn

De acht jonge krakers die sinds eind 2017 de voormalige voetbalkantine van VV Scharn bezetten, moeten daar binnen twee weken weg. Dat is het gevolg van een rechterlijke uitspraak, waarover Dagblad de Limburger vandaag publiceert.

Zwerfjongeren

De gemeente Maastricht wilde de zwerfjongeren snel weg hebben uit het gebouw aan de Oude Molenweg omdat het voormalige clubhuis en de velden eromheen bestemd waren voor scoutinggroep Anne Frank-St. Jan (scouting Heer). Die zal al geruime tijd dringend te wachten op een verhuizing. Nu de jongeren een door de gemeente aangespannen kort geding verloren hebben en het gebouw ontruimd wordt, staat het de scouting vrij het voormalige clubhuis te betrekken.

Voortvarendheid

De Senioren Partij Maastricht is blij met de uitspraak van de rechter, aldus fractievoorzitter John Steijns. ,,Wij hebben als fractie in januari 2018 hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college. In de beantwoording gaf het college aan dat de scoutinggroep niet de dupe mocht worden van het kraken van het voormalig clubgebouw. Er zou ingezet worden op ontruiming, zo was beloofd. De rechter heeft de gemeente in het gelijk gesteld. Een goede zaak voor zowel de scouting als voor de buurt. De voortvarendheid waarmee het college deze zaak ter hand genomen heeft, verdient wat de Senioren Partij Maastricht betreft alle lof.

Meer bij Dagblad De Limburger:

Jonge krakers voormalige voetbalkantine Scharn moeten vertrekken van de rechter

 

Back To Top
×Close search
Zoeken