skip to Main Content

Seniorenpartij: Centre Céramique graag vaker open ten behoeve van ouderen

Seniorenpartij: Centre Céramique Graag Vaker Open Ten Behoeve Van Ouderen

De Senioren Partij Maastricht pleit ervoor om de openingsuren van Centre Céramique na de verbouwing zodanig uit te breiden dat een betere aansluiting ontstaat met de 24-uurseconomie waarin we leven. Concreet betekent dit dat het centrum met name in de avonduren vaker zal zijn geopend. In een brief met vragen aan het college vraagt raadslid Imgriet Habets burgemeester en wethouders willen aangeven in hoeverre het deze uitbreiding reëel acht.

Eenzaamheid doorbreken

Op dit moment is Centre Céramique op maandag de hele dag gesloten. Op dinsdag is het centrum van 9.00 uur tot 21.00 uur geopend (de enige avond in de week), woensdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Met name oudere Maastrichtenaren hebben volgen Habets baat bij een eventuele verruiming. ,,Voor ouderen is cultuurparticipatie een manier om de eenzaamheid te doorbreken, letterlijk en figuurlijk in beweging te blijven”, schrijft ze in haar brief.

Verkeerde inschatting

Centre Céramique staat bij veel inwoners bekend als ‘de bieb’. Volgens de Senioren Partij Maastricht is dit een verkeerd beeld en tevens een verkeerde inschatting van wat Centre Ceramique in werkelijkheid is. Nog veel belangrijker vindt de partij welke functie Centre Céramique gaat krijgen als de herinrichting met Kumulus is gerealiseerd.

Digi-vaardigheid

Centre Ceramique is in feite het informatie- en communicatiecentrum voor en van de stad Maastricht, vindt de partij. Mens kan immers ook in het centrum op Plein 1492 terecht voor kunst,- cultuur,- en digi-vaardigheid.

Groeiende doelgroep

Het complete aanbod aan informatie en activiteiten schept voor Centre Céramique de mogelijkheid om ouderen minder eenzaam te laten zijn. Ouderen vormen in Maastricht groeiende een doelgroep waarmee in toenemende mate rekening dient gehouden dient te worden. De vele activiteiten goed communiceren is mede bepalende voor het toekomstige succes van Centre Céramique, aldus de Senioren Partij Maastricht.

Back To Top
×Close search
Zoeken