skip to Main Content

Seniorenpartij brengt bezoek aan het nieuwe onderkomen van The Masters 

Seniorenpartij Brengt Bezoek Aan Het Nieuwe Onderkomen Van The Masters 

De Senioren partij Maastricht heeft een werkbezoek gebracht aan het voormalige St. Martinushuis in Wyck. Het compleet gerenoveerde gebouw is sinds kort het nieuwe onderkomen van The Masters, het succesvolle werk-, opleidings- en participatieproject voor ‘anders getalenteerden’ aan de Hoogbrugstraat in dit Maastrichtse stadsdeel. Niet alleen de fractie ging na een uitnodiging daartoe een kijkje nemen; ook het partijbestuur liet zich met interesse bijpraten over het initiatief.

Participatie

Na een gastvrije ontvangst kregen de ‘senioren’ uitleg over het project The Masters, maar ook over het nieuwe wijkhuis. In het compleet gerenoveerde pand is een vernieuwende woonvoorziening voor anders ontwikkelde jongeren en studenten gerealiseerd. Jongeren wonen bij hun werk. Eigen regie, zelfstandigheid, vrijheid en participatie staat daarbij centraal.

Onder de indruk

De delegatie van de Seniorenpartij was onder de indruk van hetgeen hun tijdens het bezoek allemaal ter ore kwam, maar ook van het vele werk dat in de verbouwing is gaan zitten. ,,Een staaltje bouwkundige renovatie waarbij met veel bouwvoorschriften rekening moest worden gehouden”, vat SPM-fractievoorzitter een en ander samen.

Was- en strijkservice

Het wijkhuis vervult de functie van een ‘algemeen toegankelijke voorziening’. Er worden diensten aangeboden als een was- en strijkservice, waarvan mensen uit de omgeving gebruik kunnen maken. Het streven is om op deze manier een bijdrage te leveren aan een betere samenleving, onder meer doordat zo op buurtniveau voor elkaar kan worden gezorgd.

Keukenteam

Na de ontvangst zijn bestuursleden en fractie gezamenlijk als één keukenteam aan de slag gegaan voor het bereiden van een avondmaaltijd.

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken